Teatri i qytetit “Adriana Abdullahu”, do të merr pjesë me dy shfaqje, në dy Festivale jashtë vendit. Trupa ferizajase do ta përfaqësojë Kosovën në Festivalin e komedisë “Koko Fest”, në Korçë si dhe në atë “Programi Jubilar”, në Teatrin Shqiptar në Dibër, i cili këtë vit shënon 20 vjetorin e tij.

Drejtori Fatmir Hyseni, ndjehet shumë mirë me këtë pjesëmarrje të Teatrit “Adriana”, në dy festivalet.

“Po teatri i Ferizajt i ka dy ftesa, është Festivali “Koko Fest” i Korçës, ku do të marrim pjesë. Të dielën niset trupa e Ferizajt, kurse të hënën e kemi shfaqjen që e prezantojmë në festival. Shfaqja me të cilën marrim pjesë në këtë festival është “Gratë në Pralamentë” e Arsitofanit me regji të Elmaze Nurës”.

Fatmir Hyseni – Drejtor i Teatrit “Adriana Abdullahu”
Fatmir Hyseni – Drejtor i Teatrit “Adriana Abdullahu”

Ndërsa shfaqja tjetër ferizajase do të ipet në Festivalin “Programi Jubilar”, në Dibër të Maqedonisë Veriore.

“Pastaj e kemi shfaqje tjetër, “Vizita e Zonjës Plakë”, me regji të Sulejman Rushitit, që do të prezantohet në Festivalin e Dibrës “Programi Jubilar” në Maqedoninë Veriore më 4 shtator. Unë besoj që me këto dy shfaqje do ta prezantojmë teatrin tonë në të dy Festivalet shumë të rëndësishme, mirëpo në Festivalin e Korçës jemi vetëm ne nga Kosova, do ta përfaqësojmë edhe Kosovën atje sa më denjësisht.”

Fatmir Hyseni – Drejtor i Teatrit “Adriana Abdullahu”

Gjithashtu Hyseni tregoi edhe për përgatitjet që po bëhen për Festivalin e Teatrove të Kosovës që do të mbahet, sivjet në muajin shtator.

“Përpos pjesëmarrjeve nëpër Festivale e kemi edhe “Festivalin e Teatrove”, domethënë përgatitjen e Festivalit në Ferizaj. Teatri i Ferizaj tash fillon edhe sezonin vjeshtor, ku mendojmë që t’i kemi 2 shfaqje premiera në këtë vit, por të gjitha këto prapë se prapë varen nga situata pandemike se si do të rrjedhë dhe sa do të na lejojnë kushtet pandemike që t’i zhvillojmë aktivitetet, përpos kësaj do të kemi normalisht edhe reportarin e rregullt të teatrit deri në fund të vitit.”

Fatmir Hyseni – Drejtor i Teatrit “Adriana Abdullahu”

Këto dy Festivale janë konkurrues, ku do të ketë përzgjedhje të shfaqjeve edhe nga juria profesionale. Ndërsa Hyseni gjithashtu shtoi se për  Festivalin e Teatrove, do të bëhet një zgjidhje për mënyrën se si do të mbahet ai, nëse është e nevojshme edhe në mënyrën online.

Të ngjashme

Të tjera