Rruga “Daut Dauti” që shtrihet shumë afër qendrës së Ferizajt, nga mbrëmë është e mbyllur për trafik të automjeteve. 

Kjo sepse gropa që është hapur për ndërtimin e një objekti shumëkatësh aty,  ia gëlltiti asaj rruge edhe bazamentin, gati duke e përgjysmuar atë, e duke e lënë aq sa për shteg bicikletash.

 Sipas drejtorisë së Urbanizimit të Ferizajt, e cila e ka pajisur me leje këtë ndërtim deri në cep të rrugës, kompania ndërtimore i kishte vendosur pilotët mbrojtës nga betoni, por si duket nga dimensionimi  joadekuat, këto masa mbrojtëse kanë dështuar me paraqitjen e reshjeve të shiut

“Pala e ka marr lejen e ndërtimi para një kohe të gjatë, por ka filluar të punoj tash, lagështi e madhe i ka marr masat e sigurisë, por i kanë dështuar. Nuk ka të lënduar, janë marr masat e menjëhershme, është njoftuar Policia me kohë me u mbyllë rruga, që mos me pas dëme tjera dhe njerëzore. Masat e tjera merren sigurisht  tash, pasi të përmisohet koha , domethënë nuk mundet me ndërmarr për shkak të lagështisë nuk mundet me ndërmarr as një masa, për me u riparuar, për me i përmisuar masën e sigurisë.”– deklaroi Lulzim Aliu, drejtor i Urbanizimit në Ferizaj, me këtë rast përmes telefonit.

Në kuadër të transformimit urban që po vazhdon në Ferizaj, investitori ishte pajisur me leje ndërtimore më 18 Dhjetor 2020. Ndërsa përveç dëmtimit të rrugës, shihet se rrëshqitja e dheut i ka shkaktuar dëme edhe sistemit të kanalizimit në atë zonë.

Të ngjashme

Të tjera