Para pak minutash në kufirin ndërmjet Ukrainës dhe Bjellorusisë kanë filluar negociatat ndërmjet delegacioneve të Ukrainës dhe Rusisë, për të ndalur agresionin Rus mbi këtë shtet sovran. Fillmisht federata Ruse kishte kërkuar që negociatat të mbaheshin në kryeqytetin e Bjellorusisë – Minsk, mirëpo me kërkesë të palës Ukrainase, lokacioni u caktua në zonën kufitare midis dy shteteve fqinje, në fshatin Gomel të Bjellorusisë, ndërsa për sigurinë e negociatorëve ka garantuar presidenti i Bjellorusisë,  Aleksandar  Llukashenko.

   Sipas gazetës izraelite “The Jerusalem Post”, me kërkesë të palës Ukrainase, në kuadër të delegacionit rus po merr pjesë edhe miliarderi Roman Abramovich, përndryshe edhe pronar i klubit futbollistik anglez “Chelsea”.

Të ngjashme

Të tjera