Në një analizë të sotme të rrjetit amerikan CNN lidhur me zhvillimet e luftës në Ukrainë, gjenerali i pensionuar amerikan Wesley Clark i bëri thirrje qeverisë së SHBA-vë dhe NATO-s që ta ndalin gjekderdhjen në Ukrainë, duke krijuar zona të sigurisë për popullatën civile atje.  Me këtë rast, gjenerali Clark i shpalosi përvojat e tij me luftërat në Ballkan, duke u pozicionuar për një qëndrim të fuqishëm amerikan në raport me agresionin rus në Ukrainë.  

“Mendoj se duhet t’i drejtohemi Kombeve te Bashkuara, duhet t’i bëjmë thirrje Rusisë që të stopojnë menjëherë me operacionet e veta. Duhet ta shpallim një zone sigurie rreth Kievit, të themi ndoshta tërë pjesën perendimore të Ukrainës në perendim të lumit Dnjepër. Thuani Rusisë të ndalet! Thuani stop! Ata nuk kanë drejtë ta bëjnë këtë. Ashtu siç tha edhe presidenti Biden, kjo është e jashtëligjshme. Sanksionet ndaj Putinit janë të shkëlqyeshme, por më kujtohet se kur isha në Ballkan, e dini sa e vështirë ishte, sepse masakrat vazhduan me vite të tëra. U vranë 200 mijë njerëz, dhe në fund ishin SHBA-të ato që e stopuan luftën. Ne duhet ta ndalim!” – tha gjenerali Clark për CNN

Wesley Clark, gjeneral amerikan me pesë yje, ishte Komandant Suprem i forcave aleate të NATO-s nga viti 1997 deri në vitin 2000. Ai e udhëhoqi operacionin “Alled Force” i cili rezultoi me çlirimin e Kosovës nga okupimi serb. Clark njihet si ushtarak dhe politikan me qëndrime të fuqishme kundër ekspanzionizmit të Rusisë në kontinentin Evropian.  

Linku i intervistës së gjeneralit Clark:

Të ngjashme

Të tjera