Festivali i Filmit “Ferfim” dhe Festivali “Kosovarja Këndon” kanë mbetur pa mbështetja financiare nga Ministria e Kulturës.

Faqja në facebook “Kultura Ferizaj”, thotë se edhe Shoqata e Artistëve Figurativ “Zef Kolombi” dhe Ansambli i Këngëve dhe Valleve “Kastriotët” po ashtu nuk janë financuar, përcjell TV TEMA.

Sipas kësaj faqe që administrohet nga zyrtarë të Drejtorisë së Kulturës në Ferizaj, këto manifestime do të mbahen pavarësisht mungesës së mbështetjes nga MKRS.

Njoftimi i plotë i “Kultura Ferizaj”:

Mbase nëse jo si reagim, por të paktën sa për të njoftuar opinonin e gjërë kulturor;

Sivjet kultura në Ferizaj shënon dy jublile shumë të rëndësishëm kulturor

Festivali Ndërkombëtar i Filmit “Ferfilm”– Edicioni i 10-të

Festivali “Kosovarja Këndon” – Edicioni i 50-të

Asnjëra as tjetra nuk u gjetën në listën e përfituesëve nga fondet që ndau Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit.

Mos të flasim për Shaf Zef Kolombi Ferizaj “Zef Kolombi”, AKV “Kastriotët”, e shumë grupe të tjera kulturore që me dekata zhvillojnë aktivitete.

Natyrisht se që të dyja këto manifestime, sikur të tjerat do të mbahen në mënyren më të dinjitetshme, por e pranojmë se vështirësitë do të jenë të pa evitueshme.

Shëndet e me të mira!

Galeria E Arteve Ferizaj.

Kultura Ferizaj

Teatri Adriana – Ferizaj

Muzeu i Qytetit – Ferizaj

Komuna E Ferizajt

Të ngjashme

Të tjera