Sindikata e Pavarur e Administratës sē Kosovës (SPAK), ka kërkuar nga Qeveria e Kosovës që sa më parë t’i procedojë pagat për muajin shtator e po ashtu urgjentisht të ulet me sindikatat që t’i diskutojë kërkesat e tyre.

Kjo sindikatë përmes një komunikate për media të martën, ka thënë se ndalja e pagës është shkelje ligjore dhe se Qeveria aktuale ka për mision që t’i shkatërrojë sindikatat.

“Ndalja e pagës është shkelje ligjore tani me e thëne nga te gjithë por s’mjafton kjo e fatkeqësisht shkelëse e ligjit behet vet Qeveris e cila ne rrethana normale do duhej te jetë zbatuese e drejt dhe transparente e ligjeve, por siç shihet kjo qeveri ka për mision shkatërrimin sindikatave dhe gjithçka tjetër qe ka te bëj me demokracinë dhe te menduarit ndryshe, kjo tendencë është e rrezikshme dhe duhet distancuar nga kjo formë e te menduarit dhe vepruarit nga kjo qeveri”, thuhet në komunikatë.

Sindikata ka thënë po ashtu se vazhdon të qëndrojë fuqishëm përkrahë Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK).

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka bërë të ditur të martën se do të kompensohen vetëm mësimdhënësit të cilët kanë punuar.

Punonjësit e administratës publike, mësimdhënësit dhe të tjerë ishin në grevë nga 25 gushti deri më 1 tetor, kur u pezullua ajo.

Kërkesë e grevistëve ishte ndarja e 100 eurove shtesë në muaj deri në miratimin e Ligjit të pagave. Qeveria ofroi 50 euro për tre muaj rresht./Koha

Të ngjashme

Të tjera