Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje nga Ferizaj, Enver Haliti ka shpërndarë një video ku gjatë seancës së sotme të Kuvendit të Kosovës ka pyetur Ministrin e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Hajrulla Çeku rreth stadiumit të qytetit të Ferizajt.

Haliti pyeti ministrin Çeku se kur parashihet të filloj projektimi dhe ndërtimi i stadiumit dhe se si janë marrë vesh me qeverisjen lokale.

Çeku tha se me kryetarin e Ferizajt, Agim Aliun janë marrë vesh të bëjnë një studim të fizibilitetit për stadiumin.

Jemi marrë vesh për analizë për dy gjëra. E para, të caktojmë lokacionin adekuat për ndërtimin e stdiumit dhe e dyta, të përcaktojmë kategorinë dhe kapacitetin e nevojshëm për stadiumin. Studimin e prorositë Ministria e Kulturës e sapo të kemi përgjigje do fillojmë projektimin dhe ndërtimin e stadiumit. Ministria do e realizojë dhe financojë në tërësi këtë stadium“, u përgjigj Çeku.

Gjatë shtrimit të pyetjes, deputeti Haliti tha se qeverisja lokale në Ferizaj po propagandon se Ministria e Kulturës dhe deputetët ferizajas e kanë ndalur këtë projekt.

Ferizaj është ndër komunat më të mëdha dhe me kontributin më të madh më së shumti në buxhetin e shtetit pas Prishtinës dhe ende nuk ka stadium. Për vite të tëra, partitë që udhëhoqën me Ferizajn por edhe me Qeverinë nuk kanë bërë asgjë për ndërtimin e stadiumit, për më tepër kanë shkatërruar stadiumin “Ismet Shabani” që ka pasë Komuna e Ferizajt. Në buxhetin e vitit 2022 së bashku me kolegun Dimal Basha kemi dorëzu një amendament ku janë ndarë 100 mijë euro për fillimin e projektit të stadiumit por deri më sot ende nuk ka filluar“, deklaroi Haliti.

Postimi i deputetit Haliti:

Të ngjashme

Të tjera