Pas riparimit kapital të turbinës dhe gjeneratorit, sot në mesditë është kthyer në prodhim blloku 5 i Termocentralit “Kosova-A”.  Këtë e bëri të ditur përfaqësuesi i  kompanisë “Monting Energetika DOO” nga Maqedonia e Veriut,  z. Cvetan Drageski, përmes llogarisë së tij në LinkedIn.

Ai njoftoi se ky bllok i KEK-ut sot ishte lëshuar në punë provuese 72 orëshe, pas përfundimit të riparimit kapital. Në foto shihet se gjatë testeve të sotme , blloku A-5 po jepte 152 MW/h të energjisë elektrike.

 Më 15 nëntor 2022, Korporata Elektroeneregjetike të Kosovës – KEK  kishte nënshkruar me këtë kompani nga Shkupi  kontratën me numër  KEK-22-8246-5-1-5, për LLotin 1, në vlerë prej  5,136,228.90 EUR.

https://www.linkedin.com/posts/activity-7060683380631195648-lMo4?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Të ngjashme

Të tjera