Komisioni Qeveritar për Persona të Zhdukur ka njoftuar se ka hasur në mbetje mortore/eshtra, potencialisht të personave të zhdukur, në Prekaz të Skenderajt.

“Pas gërmimeve në lokacionin Arbanë, Prizren, sot gjatë ditës, ekipet e Komisionit Qeveritar për Persona të Zhdukur, Institutit të Mjekësisë Ligjore dhe Drejtorisë së Policisë për Hetimin e Krimeve të Luftës, kanë vazhduar gërmimet edhe në lokacionin e varrezave në fshatin Prekaz, Skenderaj. Pas disa orë gërmimeve, ekipet ka hasur dhe zhvarrosur mbetje mortore (eshtra) të viktimave që mund te jetë në Listën e Personave të Zhdukur”.

“Gërmimet po vazhdojnë ende dhe në do t’iu njoftojmë pas rezultateve të ADN-së për identifikimet e mundshme të këtyre trupave”, thuhet një njoftimin Komisionit Qeveritar për Persona të Zhdukur, të publikuar përmes rrjeteve sociale.

Të ngjashme

Të tjera