Shërbimi i Kërkim-Shpëtimit Malor përmes një paralajmërimi këshillon për kujdes gjatë aktiviteteve malore në sezonin e dimrit.

Përmes njoftimit në rrjetet sociale ky shërbim këshillon adhuruesit e natyrës që gjatë aktivitete malore të përdorin  këpucë dimërore me shtresa mbrojtëse dhe specifika dimërore, veshje me shtresa për temperatura të ulëta kurse alpinistët dhe bjeshkatarët udhëzohen që gjatë ngjitjes në male të përdorin kthetra për këpucë dhe kazmë alpine për të evituar rrezikun nga rrëshqitja.

Gjithashtu rekomandohet mbajtja mjeteve për të navigacion, hartë dhe busull  apo pajisje GPS si dhe çantë të ndihmës së parë, thuhet mes tjerash në postimin e  Shërbimit të Kërkim-Shpëtimit Malor të Kosovës, ku janë publikuar edhe numrat e kontaktit për raste urgjence.

Të ngjashme

Të tjera