Connect with us

Ferizaj

LDK: Auditori gjen shkelje të shumta financiare në Komunën e Ferizajt

Published

on

LDK dega në Ferizaj ka vlerësuar si shqetësuese gjetjet e raportit të fundit të auditorit, për pasqyrat financiare vjetore të komunës së Ferizajt për vitin 2023.

Në konferencën e sotme për media, kryetari i LDK-së në Ferizaj, Visar Azemi, ka thënë se sipas raportit të auditorit, në pasqyrat financiare për vitin 2023, janë evidentuar parregullsi në prezantimin e detyrimeve të papaguara në vlerë prej 80,060 euro, të llogarive të arkëtueshme në  vlerë prej 127,975 euro dhe detyrimeve kontigjente në vlerë prej 2,600,648 euro.

Për më tepër, raporti thekson një nënvlerësim të pasurive në vlerë prej 192,138 euro, duke bërë që vlera e pasurive kapitale dhe jokapitale të mos jetë e shpalosur saktë. Po ashtu, ka pasur keq klasifikim të shpenzimeve në kategori ekonomike në vlerë prej 787,464 euro.

Raporti gjithashtu evidenton se Komuna e Ferizajt kishte hyrë në obligime kontraktuese në vlerë prej 2,326,548 euro pa pasur fonde të mjaftueshme financiare.

Sipas Azemit, një tjetër parregullsi është edhe kontraktimi i shërbimeve përmes procedurës së hapur të prokurimit me operatorë ekonomikë privatë për shërbime që ofrohen nga ndërmarrjet publike komunale.

Gjithashtu, në vitin 2023, komuna nuk i kishte regjistruar 31 të punësuar në listën e pagave, të cilët kishin kontrata të rregullta të punës derisa për shkak të vonesës në pagesën e detyrimeve financiare, komuna ka paguar shpenzime shtesë në vlerë prej 254,260 euro në emër të procedurës kontestimore/përmbarimore apo interesit për pagesë të vonuar.

Raporti gjithashtu tregon për përdorimin e fondeve nga projektet për qëllime të tjera nga ato për të cilat ishin planifikuar, pa zbatuar procedurat dhe kriteret për transferimin dhe rialokimin e ndarjeve buxhetore nga një projekt kapital në një tjetër.

Përveç kësaj, janë evidentuar marrëveshje ku janë shmangur procedurat e prokurimit dhe është financuar OJQ me vlerë prej 8,526 euro pa thirrje publike për financim.

Visar Azemi theksoi se mungesa e progresit në zbatimin e rekomandimeve është një tjetër çështje shqetësuese, pasi nga 19 rekomandime që kishte marrë nga auditori për vitin 2022, Komuna e Ferizajt ka zbatuar vetëm 6 prej tyre edhe pse për një pjesë të këtyre vërejtjeve që theksohen në Raportin e Auditorit, janë ngritur si shqetësime gjatë gjithë vitit nga LDK në Ferizaj.

Ferizaj

Është ndarë nga jeta mjeku ferizajas Dr. Bashkim Kololli

Published

on

Është ndarë nga jeta mjeku ferizajas Dr. Bashkim Kololli.

Lajmi për vdekjen e Dr.Kolollit u bë i ditur nga familjarët dhe shokët e tij në rrjetet sociale.

Dr. Bashkim Kololli kreu studimet pranë Fakultetit të Mjekësisë në Prishtinë dhe në Zagreb të Kroacisë. Ai ishte ndër mjekët nga plejada e parë e mjekëve ferizajas.

Si specialist i neuropsikiatrisë, i ndjeri punoi në spitalin e psikiatrisë në Neuchatel, në spitalin e kantonit të Valaisit dhe së fundmi në spitalin psikiatrik të Marsensit.  

Në nderim të jetës dhe veprës të të ndjerit Dr. Bashkim Kololli, sot më 16 Korrik 2024, në ora 11:30, në Teatrin “Adriana” do të mbahet mbledhje komemorative.

Continue Reading

Ferizaj

Policia në Ferizaj javën e kaluar shqiptoi 1770 gjoba në trafik

Published

on

Policia në Ferizaj ka njoftuar se gjatë javës së kaluar janë raportuar 48 aksidente trafiku ku njëri prej tyre me fatalitet derisa janë shqiptuar 1770 gjoba në trafik dhe janë hequr 23 patentë shoferë.

“Policia Rajonale e Ferizajt ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh në identifikimin e kundërvajtësve të ndryshëm në komunikacion me qëllim parandalimin e aksidenteve. Në kuadër të këtyre aktiviteteve policia rajonale e Ferizajt gjatë javës që shkoi, nga data 08-14/07/2024 ka shqiptuar 1770 gjoba kundërvajtëse dhe ka hequr edhe 23 patentë shoferë për drejtuesit që kanë shkaktuar kundërvajtje më të rënda në komunikacion” thuhet në njoftimin e policisë.

Continue Reading

Ferizaj

Ferizaj ka 109 mijë e 345 banorë rezident

Published

on

Sipas të dhënave preliminare të publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, në vetëm 9 nga 38 komuna të Kosovës ka pasur rritje të popullsisë rezidente.

Në mesin e tyre është edhe komuna e  Ferizajt që sipas shënimeve ka 109 345 banorë që shënon një rritje të lehtë prej 0.68% krahasuar me regjistrimin e vitit 2011.  

Komunave me rritjen më të lartë të popullsisë u prinë Fushë Kosova me 83.99% pasuar nga Parteshi me  81.93 %, Graçanica me 81,46 %, Shtërpca me  56,71 %, Kllokoti me 19,13 %, Prishtina me 14, 21 %, Obiliqi  me 5,78 % dhe Mamusha që ka rritje prej 1,96 %. Ndërkaq, sipas shënimeve 29 komunat tjera kanë shënuar rënie të popullsisë.

Aktualisht komuna me numrin më të madh të banorëve është Prishtina me 227 mijë e 154 banorë, pasuar nga Prizreni me 147 mijë e 428 banorë dhe Ferizaj me 109 mijë e 345 banorë.

Continue Reading

Trending