Nis dezinsektimi i hapësirave publike në Ferizaj

Në Ferizaj ka nisur faza e parë e dezinsektimit të hapësirave publike. Ky aksion që është ndërmarrë me qëllim të pastrimit të ambientit nga insektet, e sidomos nga mushkonjat, të cilat janë bartëse të sëmundjeve ngjitëse, do të zgjasë deri në dezinsektimin e plotë të qytetit të Ferizajt.

‘’Në fazën e parë të dezinsketimit është përfshirë ana perëndimore e qytetit, e që ka filluar nga parku ‘’Liria’’ dhe ka vazhduar në rrugën “Brahim Ademi” deri tek pishina “Matoshi”, pastaj ka përfshirë edhe zonën tek Forca e Sigurisë së Kosovës, zonën rreth Palestrës së Sporteve “Bill Clinton”, rrugët “Naim Beka”, “Epopeja e Jezercit”, rrugën “Zenel Hajdini”, rrugën “Enver Topalli” deri tek Tregu i Gjelbër dhe në fshatin Nikadin.  Sipas komunës, deznisektimi është kryer edhe në anën lindore të qytetit ku janë përfshirë rrugët “Ahmet Kaçiku”, “Driton Islami”, “Rexhep Bislimi”, “Vëllezërit Gërvalla”, “Kadri Zeka”, rruga e “Reçakut” deri në magjistrale’’, thuhet në njoftimin e komunës së Ferizajt.

Përgjegjësit e këtij projekti kanë apeluar tek bletarët që të kenë kujdes pasi ky dezinsektim mund të ketë pasoja për bletët.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90