Shënohet Dita e Mjedisit në Ferizaj

Ikën nga zyrat për t’ia kushtuar një gjysmë ore ambientit. Kryetari i Ferizajt bashkë me ekipin e tij qeverisës mbollën disa drunj dekorativ afër bibliotekës së qytetit, me ç’rast e shënuan Ditën Botërore të Mjedisit.  Edhe sot në këtë ditë ku si rëndom krerët e institucioneve dalin e mbjellin lule, kryetari Aliu përsëriti premtimin e tij që qeverisja aktuale një rëndësi të veçantë do t’ia kushtoj mjedisit, madje shtoi se për hapësirën gjelbëruese ky pushtet do të kujdeset 365 ditë.

“Pra kjo është platforma ime qeverisëse dhe ky është përkushtimi jonë permanent që ne të jemi të kujdesshëm në politikat mjedisore dhe jo vetëm të krijojmë hapësira të pastra dhe hapësira të gjelbra, por çdo ditë  e më shumë duke parë këtë vullnet të të rinjve do ta ndryshojmë Ferizajn dhe Kosovën në mënyrë që të jetojmë në një ambient të pastër. Ne mund të jetojmë në një ambient të gjelbër vetëm me një unitet, sepse përndryshe pushteti nuk mund të ketë kujdes pa ndihmën e qytetarëve”, tha Aliu.

Ndërkaq, përfaqësues të organizatës “Let’s Do it Kosova” shprehën lëvdata për komunën e Ferizajt, e cila sipas tyre, ka një angazhim serioz në mirëmbajtjen e hapësirave publike.

“Përgëzoj kryetarin dhe të gjithë qytetarët e Ferizajt dhe ata që kontribuojnë për një ambient të pastër, sepse kjo është fotografia jonë në raport me botën dhe ata që na vizitojnë, andaj inkurajojmë që ditë të tilla mos të ngelen vetëm në dy gjatë vitit, por gjatë gjithë vitit. Gjendja në Kosovë është në përmirësim e tutje falë angazhimit të shoqërisë, por mbetet akoma shumë për të bërë’’, tha Besarta Gashi nga kjo organizatë.

Drejtues të pushtetit lokal paralajmëruan se së shpejti do të ndihmohen ndërmarrjet që merren me pastrimin e qytetit nga fondi prej rreth 600 mijë euro i cili u  fitua nga Ministria e Mjedisit dhe qeveria gjermane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90