Pas kundërshtimeve të qytetarëve, ndryshohet projekti ”Bashkimi i Qytetit”

Bizneset që operojnë përgjatë rrugës “Madeleine Albright” në Ferizaj, pas një jave larguan mbishkrimet që i kishin vendosur  nëpër lokalet e tyre ku shkruante ”Shiten objektet për shkak presionit nga komuna për përfitime të veta”,  duke kundërshtuar kështu projektin “Bashkimi i Qytetit”. Pas protestave në forma të ndryshme, banorët dhe bizneset e kësaj rruge arritën marrëveshje me komunën e Ferizajt, zyrtarët e së cilës u kanë premtuar atyre ndryshim të projektit.

Arkitekti i këtij projekti, Arsim Murseli, tha se do ta ndryshojnë projektin ”Bashkimi i Qytetit”, edhe pse një gjë e tillë do t’iu kushtoj më shumë.

“Pas debatit që kemi pasur në Televizionin e juaj kërkova të kontaktoj me ta pasi kontakti direkt është më i mirë, pas takimit tonë të enjten me banorë erdhëm deri tek një konkludim për një zgjidhje të re me të cilën do të jemi të kënaqur të gjithë, pra zhvendosja e nënkalimit nga rruga “Madeleine Albright” dhe shndërrimi i asaj rruge komplet në shesh dhe tani jemi në proces dhe në këtë mënyrë do të jemi të kënaqur të gjithë, edhe pse pak do ta rrisë koston. Zhvendosja e nënkalimit do të jetë te rrethi dhe aty nuk i pengon askujt, kryetari është në pajtueshmëri me zgjidhjen e cila do të bëj të mundur strukturën e projektit”, tha Murseli.

Për arritjen e kësaj marrëveshje u shprehën të kënaqur bizneset e kësaj rruge.

 “Kemi qenë të pakënaqur me projektin që ka qenë duke u zhvilluar, mirëpo tani kemi marrë një përkrahje nga institucionet se do të bëjnë një ndryshim për të mirën e rrugës dhe banorëve që punojnë këtu, kështu që e kanë marrë një vendim që në këtë projekt të bëhen ndryshime dhe sipas tyre ka me ardhë në gjendjen se si është dhe nuk rrezikohet asgjë, kemi marrë premtime edhe pse jo me shkrim, por gojarisht jemi marrë vesh që të bëhet zgjidhje”, tha Alban Bytyqi.

“Kemi bërë një bisedë me kryetarin Aliu dhe ai i ka dërguar arkitektët  e kanë shikuar vendin, kryetari i komunës ka thënë që nuk është me dëmtu asnjë banor në qytetin e Ferizaj dhe ka thënë që është një kryetar që ka dëshirë me ecë bizneset përpara dhe ka me dërgu arkitektin dhe me shiku vendin ku nuk dëmtohet asnjë banorë dhe ka ardhë arkitekti Arsim Murseli e ka hulumtu vendin dhe e ka shiku ku nuk dëmtohet askush dhe ku është një vend i mirë dhe që jemi dakord të gjithë, arkitektit i ka dalë pak punë dhe ne i besojmë tani, prandaj i kemi heq letrat, janë duke e bërë afër rrethit tani”, tha Edision Bytyqi.

Avokati i bizneseve dhe banorëve të rrugës  “Madeleine Albright”, Gazmend Rexhepi, tha se pas arritjes së marrëveshjes i kanë tërhequr kërkesat që i kishin parashtruar në Ministrinë e Planifikimit Hapësinor dhe në gjykatë.

 “Unë jam informuar nga banorët se kanë pasur një takim me projektuesit dhe kryetarin e komunës ku janë aprovuar kërkesat e tyre që ky projekt me ndryshu dhe me u zbritë më poshtë dhe kjo është e mirë se realisht institucioni i ka marrë parasysh kërkesat e banorëve  ku është duke u cenuar interesi i tyre. Tash unë në cilësinë e avokatit të këtyre banorëve i kam stopuar kërkesat që i kemi bërë në Ministrinë për Planifikim, sepse kemi konsideru që ky projekt bie në kundërshtim me Planin Zhvillimor Urban dhe njëkohësisht e kemi ndalur propozimin në gjykatë për caktimin e masës së sigurisë dhe  bllokimin e këtij projekti meqenëse palët kanë arritur një marrëveshje, kanë premtime nga institucioni se do të ndryshohet projekti dhe nuk kemi nevojë më këto kërkesa me i parashtru”, tha Rexhepi.

Banorët dhe bizneset të cilat funksionojnë në këtë rrugë, paralajmëruan radikalizim të protestave nëse projekti ”Bashkimi i Qytetit” nuk realizohet sipas marrëveshjes së arritur.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90