Ferizaj me kampion rajonal të gastronomisë

Studentët e Fakultetit të Turizmit dhe Ambientit të Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj javën që shkoi morën pjesë në Festivalin Gastronomik “Cook and Serve 2019”, të mbajtur në Shtip të Maqedonisë, ku u shpallen si ekipi më i mirë ndërkombëtar.   Studentët Islam Leka dhe Çlirim Ajeti fituan vendin e dytë për dekorimin e tavolinës, zgjedhjen e menysë dhe shërbimin e verës.
Pjesëmarrësit në këtë festival, thanë se arritën të zgjedhen më të mirët në mesin e shumë garuesve, ndërsa uruan që një festival i tillë të organizohet edhe nga Universiteti i Ferizajt.

“Qëllimi ishte që të mblidhen institucione të cilat  e kanë drejtimin e hotelerisë dhe gastronimisë, po ashtu siç janë restorantet. Ne në fillim ishim vetëm si pjesëmarrës, më pas ishim edhe garues ku më pas dolëm si ekipi më i mirë ndërkombëtar, si dhe disa koleg të tjerë me vendet e dyta për shërbim. Është një arritje për neve si studentë por edhe për Universitetin” tha studentja Bernadeta Djordjeviç

Dekani i fakultetit të Turizmit dhe Ambientit të Universitetit të Shkencave të Aplikuara, Flamur Salihu, tha se ky universitet ka marrëveshje të ndryshme ndërkombëtare me universitete të ndryshme, dhe aktivitete të ngjashme do të ketë përsëri në një të ardhme të afërt.

“Studentët tanë kanë zënë vendin e dytë, në Maqedoni në këtë festival, dhe janë zgjedhur si ekipi më i mirë ndërkombëtare, normal ne si fakultet jemi të lumtur që studentët tanë kanë treguar rezultat në gara ndërkomëbtare, dhe cdo herë jemi të gatshëm ti përkrahim në kësi aktivitete”,- tha Salihu.

Në këtë Festival garuan mbi 90 pjesëmarrës, ndërsa ideja për këtë ngjarje është që të këmbehen përvoja dhe teknika të reja inovative nga kuzhina.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90