Vjedhja e kapakëve të pusetave shqetëson qytetarët

Ka kohë që pusetave në fshatin Pleshinë dhe Dubravë të komunës së Ferizajt, iu mungojnë kapakët. Për të minimizuar rrezikun, banorët e këtushëm janë detyruar që aty të vendosin goma të makinës për alarmim të rrezikut. Banorët thonë se kjo gjë paraqet rrezik, mirëpo për rregullimin e saj nuk po brengoset askush.

 “Problemi nuk është aq i madh, por edhe i vogël nuk është, sepse është problem për ta parë, mundet ndokush të ketë pasoja aty. Ata që janë kompetentë, kryetari i fshatit duhet të merret me këtë, por nuk merret, nuk janë duke punuar. Ka mundur ta marrë ndokush kapakun e pusetit, ta shes për hekura, por tash ku e dimë, nuk e dimë kush e ka vendosur gomën vetëm e shoh këtu, nganjëherë nuk është po nuk di gjë”, tha Ali Mustafa.

 “Kapakun e ka vjedhur ndokush aty dhe tash ka mbetur ashtu, nuk mund të merr askush përgjegjësi vetëm nëse ndokush e rregullon vet. Ka dy muaj që është kështu përafërsisht”, u shpreh Ilmi Karaliu.

 “Kësaj pusete ia vodhën kapakun dhe askush më nuk është interesuar ta kap grabitësin apo të zëvendësohet. Edhe po mbyllet ai gypi sepse kapaku nuk është, po hedhin gjithçka”, tha Muhamet Bakolli. 

Televizioni Tema ka kontaktuar me drejtorin e Shërbimeve Publike dhe Emergjencave në Ferizaj, Arben Halili, i cili përmes një mesazhi elektronik tha se ”pusetat janë probleme të përditshme si rezultat edhe i dëmtimeve dhe i vjedhjeve të kapakëve edhe problemeve tjera që janë trashëguar gjatë punimeve të pusetave, gjatë instalimeve të kanalizimeve si gjatë asfaltimit të rrugëve”.

Megjithatë, ai nuk theksoi se a do të merren masa për këtë problem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90