7 mijë doza vaksina kundër gripit afër përfundimit

Nga e hëna nëpër qendrat e mjekësisë familjare në Ferizaj, ka nisur  vaksinimi kundër gripit sezonal. Përgjegjësja në Shërbimin e Vaksinimit Drita Nazifi-Emini, tha se 7 mijë doza të vaksinave janë shpërndarë nëpër të gjitha institucionet shëndetësore publike që funksionojnë në Ferizaj dhe varësisht prej nevojave do të bëjnë kërkesë për shtim të numrit të tyre.

“Deri më tani i kemi marrë 7000 doza të vaksinave dhe ne sipas planprogramit që e kemi në raportin e pacientëve që duhet të trajtohen apo të mjekohen nëpër rajone të ndryshme duke e ditur që në qytetin tonë i kemi 3 qendra të mjekësisë familjare kryesore dhe që janë të mëdha atëherë e kemi ndarë edhe numrin e vaksinave që të jenë sa më afër pacientëve në bazë të rajoneve të tyre. Në kuadër të kësaj sasie ne i kemi edhe punktet, fshatrat përreth ku i kemi edhe ambulantat, njësinë e ambulantës dhe aty ku është e lejuar që të jepet vaksina edhe për fëmijë edhe aty i kemi ndarë në numër të përafërt me banorët të cilët janë të planifikuar të cilët do të vaksinohen. Kemi filluar nga dita e hënë dhe deri tani jemi thuajse në dozat e fundit të vlerave që i kemi marrë, që jemi furnizuar nga dita e hënë nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik në Prishtinë”, tha Drita Nazifi-Emini.

Ajo tha se vaksinat kundër gripit sezonal janë ndarë edhe për personat me aftësi të kufizuara.

Ekipi jonë ka shkuar të vaksionojë edhe pacientët të cilët janë në ”Hendifer” dhe në ”Handikos”, aty ka qenë një numër deri në 30 pacientë që i kemi vaksinuar dhe ajo besoj që është një afërsi shumë e mirë për pacientë që edhe ata me një mënyrë të mos jenë në konfrontim të numrit të pacientëve tanë që vijnë çdo ditë”, tha Drita Nazifi-Emini.

Të moshuarit që prisnin për të marrë vaksinën kundër gripit, u shprehën të kënaqur për këtë shërbim.

Këto vaksina janë të mira. Faleminderit që kujdesen për ne, për shëndetin tonë që jemi në këtë moshë, ka edhe më të moshuar edhe disa kanë shumë sëmundje të ndryshme”, u shpreh Sabrije Goca.

“Po kemi ardhë të marrim vaksina të pleqërisë, diçka për gripin. Me bashkëshorten kam ardhë, i falënderoj të gjithë ata që i kanë dërgu këto vaksina dhe ju që po na shërbeni. Ju faleminderit shumë”, tha Ragip Hashani.

Për dallim nga vitet e kaluara, sipas rekomandimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, vaksina këtë vit ka qenë katër shtamëshe që e rrisin fuqinë mbrojtëse ndaj virusëve më agresiv në qarkullim të gripit sezonal.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90