Shënohet Dita e Çlirimit të Ferizajt

Qindra qytetarë, familjarë dëshmorësh, zyrtarë institucional e partiak, nderuan me homazhe dëshmoret e kësaj ane në Ditën e Çlirimit.

Pas homazheve tek varrezat e qytetit, organizuar nga komuna e Ferizajt në teatrin e qytetit u mbajt një akademi solemne, me ç’rast u përkujtua lufta e sakrifica shekullore për këtë ditë të lirë që sot shënon Kosova.

Kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu, tha se detyra jonë pas luftës ishte shumë sfiduese në ndërtimin dhe konsolidimin e shtetit, por sipas tij, 19 vjet pas lufte Kosova shënoi shumë suksese e rezultate.

“Por gjatë kësaj kohe patëm dhe kemi ende sfida të mëdha përpara, ballafaqohemi ende me pengesa jo humane nga fqinji ynë verior dhe aleatët e tij, duke mos përjashtuar edhe mungesën e një konsistence të brendshme here pas here në rrugëtimin tonë të pritur. E dimë qe kemi nevojë për përgjegjësi dhe seriozitet më të shtuar në konsolidimin e shtetësisë sonë dhe jemi të gatshëm për të shtuar energjitë tona në këtë drejtim. Komuna jonë brenda këtyre 19 vjetëve ka parë një transformim të hovshëm, qyteti që po njeh ritme të shpejta zhvillimi  dhe transformimi në njërën nga qendrat më atraktive në të bërit biznes dhe të cilësisë së jetës. Të gjithë parametrat flasin që Ferizaj po shndërrohet në qendrën më të kërkuar në vend për zhvillimin e aktiviteteve biznesore, prandaj ne po punojmë që ta bëjmë Ferizajn një qytet mirëpritës, të qëndrueshëm, efikas në procedura dhe të përgjegjshëm në ofertat zhvillimore jo vetëm për katër vitet në vijim, por për 50 vjet me radhë”, tha Aliu.

Ndërkaq, kryetari i  Organizatës së Veteranëve të UÇK-së në Ferizaj Rafiz Sejdiu,  përshkroi rrugëtimin e bërë drejt lirisë të të gjithë atyre që i dolën në ballë armikut. Ai u shpreh se Kosova gjithë këto vjet pas lufte ende nuk ka arritur t’i përmbush të gjitha pritjet që kishin të rënët për liri. Madje, pati edhe kritika drejtuar vendorëve.

“Përkundër shumë arritjeve, klasa politike në vendin tonë ka pasur dobësitë e saj. Veprimet në Parlamentin e Kosovës herë me gazë e herë me molotov sikur  ngadalësuan pranimin e Kosovës në mekanizma ndërkombëtar, siç është UNECSO e pa dyshim si pasojë e tërë saj është edhe mosliberalizimi i vizave. Pra, Kosova mbeti e izoluar për teke të disa individëve në politikë, ketë populli i Kosovës nuk do ta falë. Ne si veteranë të UÇK-së vlerësojmë mbështetjen që na ka ofruar shteti i Kosovës për rehabilitimin e shëndeteve të veteranëve,  mbështetje që ka qenë më se e nevojshme por që ka munguar në vitet e fundit”, tha Sejdiu.

Pas pjesë foljore, në këtë akademi solemne ku si rrallë here kishte mysafirë të shumtë si nga pozita e opozita, u shfaq edhe një program i begatshëm kulturo-artistik, me këngë të ndryshme nga kori i qytetit dhe i shkollës së mesme të muzikës “Çesk Zadeja”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.