Mbi 350 vullnetarë i bashkohen aksionit ”Ta pastrojmë Kosovën” në Ferizaj

Aksionit “Ta pastrojmë Kosovën” i është bashkuar edhe komuna e Ferizajt. Në këtë aksion morën pjesë përfaqësues të institucioneve lokale, shoqërisë civile, mediave dhe qytetarët.

Në Ferizaj, ky aksion nisi nga deponia ilegale në fshatin Dremjak. Kryetari i Ferizajt Agim Aliu, duke kërkuar ngritje të vetëdijësimit qytetarë për ambient të pastër, tha se po punon që Ferizaj të jetë shembull në këtë aspekt.

“Ne jemi për të ngritur vetëdijën qytetare që të jetojmë dhe të punojmë për ambiente më të pastërta dhe do të tregojmë vazhdueshëm qëndrueshmërinë e aksioneve tona. Ju siç po e shiheni edhe pa vendimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, qeverisja ime komunale ka pas filluar të marrë disa veprimet në mënyrë që kjo zonë të jetë zonë e gjelbër, zonë e pastër, sepse në fakt gjatë këtyre tetë muajve të qeverisjes sime ka pasur konsistencë të aksioneve që të pastrohet i gjithë ambienti i territorit të komunës së Ferizajt dhe jo rastësisht sot kemi ardhur tek numri i 100 deponive ilegale të cilat ne i kemi hequr. Sigurisht se ne mund t’i heqim edhe 100 të tjera dhe sigurisht që edhe gjatë këtyre tre muajve do të bëhet kjo punë, por prapë do të jetë e pamjaftueshme heqja e deponive të tilla,  pa një ndryshim të mentalitetit dhe pa një angazhim të të gjithë qytetarëve për të krijuar një kulturë të re”, tha Aliu.

Kenan Gashi, koordinator regjional i këtij aksioni, tha se janë mbi 350 vullnetarë që janë angazhuar për këtë ditë, por edhe punonjës të të gjitha institucioneve.

“Aksioni ka filluar shumë mirë dhe besoj që çdo akterë i nivelit lokal i është përgjigjur këtij aksioni, po besoj se kjo është një ditë shumë e madhe për mjedisin”, tha Gashi.

Aksionit “Ta pastrojmë Kosovën” iu bashkuan edhe mediat e Ferizajt.

“Përkundër obligimeve që kemi si gazetarë dhe për ta përcjell këtë aktivitet ne sot jemi bërë pjesë e kësaj fushate “Ta Pastrojmë Kosovën”, duke qenë pjesë aktive si çdoherë e shoqërisë civile, unë falënderoj të gjtihë kolegët që i janë përgjigjur ftesës dhe shpresoj që ky aktivitet të mos ndalet asnjëherë”, tha gazetari Driton Ramadani.

“Aksioni për pastrimin e mjedisit është i mirë, çdo gjë që pastrohet është në të mirën tonë, në të mirë të shëndetit tonë, shpresoj që me këto aksione do të rritet edhe vetëdija”, tha kameramani Agron Misini.

Mosha e shtyrë nuk e pengoi as qytetarin Osman Trushupa, që të kontribuojë në pastrimin e qytetit.

 “Me shokë tubova disa letra ku kanë qenë dhe jam i kënaqur që po bëhet pastrimi në tërë Kosovën, Kosova ka nevojë për këtë pastrim”, tha Osman Trushupa.

Aksioni “Ta pastrojmë Kosovën” i filluar sot, do të vazhdojë deri më 15 dhjetor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.