Kolegji “Mehmet Akif” kremton Ditën e Pavarësisë

Të veshur me veshje kombëtare e të stolisur me simbole të shtetit të Kosovës, nxënësit e kolegjit “Mehmet Akif”, dje kremtuan 11 vjetorin e Pavarësimit të vendit.  Në ambientet e këtij kolegji në Prishtinë, nxënësit kishin pregaditur valle, recitime e skeçe të ndryshme, përmes së cilave shprehnin dashurinë që e kanë për vendin.

“Më e bukura që unë kam me bë është se kam me kërcy vallën e rugovës dhe ka me pikturu, jam shumë e emocinouar se sot Kosova mbush 11 vite”,tha Amela Elezi, nxënëse.
“Kam me këndu, dhe ka me pikturu të gjitha këto po i bëjmë për përvjeotrin e shtetit të Kosovës, jam i emocionuar shumë për këtë ditë”
, tha Eron Shaqiri, nxënës.

Një pjesë e madhe e këtij programi ishte përgaditur nga mësuesja e klasës së tretë, Luljeta Mulliqi,  e cila tha se nxënësit e kolegjit “Mehmet Akif”, me padurim po e prisinin këtë ditë për të performuar.

“Sot festojnë të gjithë dhe festojm edhe ne së bashku me të gjithë, kemi pregaditur  disa këngë të ndryshme, poezi, drama, që kanë të bëjnë me këtë ditë që  e festojmë. Nxënësit me padurim kanë pritur që sot të dalin në skenë dhe ka ditë që janë duke u përgaditur”, tha Luljeta Mulliqi.

Drejtori Nazmi Ulus, tha se kolegji “Mehmet Akif”, e ka bërë traditë festimin e festave shtetërore. Ai tha se të gjitha aktivitetet organizohen nga trekëndëshi mësues, nxënës dhe prind, duke thënë se këta akterë janë çelësi i një edukimi të mirëfilltë.

Kjo është një ditë e rëndësishme, dhe padyshim që do të festohet, dhe siç shihet të gjithë janë të lumtur, ndjhen mirë, po ashtu edhe ne ndjehemi mirë. Zotimi jonë është që tu ofrojmë sa më shumë  kushte dhe sa më shumë aktivitetet. Siç e shihni ka shumë prindër, dhe kanë ardhur me dëshirën e tyre këtu edhepse nuk kanë qenë të detyruar që të marrin pjesë, por janë këtu. Ne kemi një bashkëpunim të mirë me prindërit dhe kjo duket. Poashtu dua të shtoj se nëse familjet nuk kontribojnë në edukim atëherë nuk kemi një edukim të mirë, gjithashtu edhe mësuesit apo stafi nëse nuk kontribojnë atëherë nuk ka edukim të mirë, prandaj ne përiqemi që ti bashkojmë këto elemente për një edukim sa më të mirë”,tha Ulus.

Në vigjilje të ditës së Pavarsisë së Kosovës, programe të ngjashme janë organizuar në të gjitha kampuset e kolegjit Mehmet Akif në Kosovë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.