“Kosova Modeli” e bën familjen Jaha me shtëpi të re

Familja Jaha nga Dremjaku i Ferizajt, e cila jetonte në një shtëpi pothuajse gërmadhë dhe me kushte të rënda ekonomike, festën e sivjetme të Bajramit të Madh do ta presë në shtëpi të re.
 Janë pronarët e kompanisë “Kosova Model”, ata të cilët i ndërtuan shtëpinë e re dhe komode kësaj familjeje, madje ishin kujtuar që të sjellnin edhe batanije e mbulesa gjumi. Drejtori i kompanisë, Milaim Sopaj, tha se kjo ndërmarrje ka vite që ndihmon familjet në nevojë. Këtë vit ishte kjo familje përfituese të cilës iu siguruan të gjitha kushtet e banimit.

Kompania jonë “Kosova Model”, çdo vit e ndan një fond për bamirësi, njëra nga familjet është edhe familja e Ismet Jahës. Ne e kemi vizituar dhe kemi parë që është duke jetuar në kushte të mjerueshme edhe në mënyrë materiale por edhe shëndetësore  janë të dëmtuar, dhe e kemi marr inciativën e kemi kry“, – tha Sopaj.

Ndërsa  kryefamiljari i familjes  Isa Jaha, tregon se shtëpia në të cilën banonin deri dje kishte afër 50 vite dhe ishte vështirë për tu jetuar në të, derisa  thotë se asnjëherë nuk do të mund t’ua shpërblejë  humanizmin që  e treguan ndaj tij vëllezërit Sopaj.

“Jam i gëzuar por edhe i emocionuar, uroj që të shpërblehen këta bamirës, për me të mira nuk mundem t’ua kthej por me të kqija asnjëherë. Shtëpia ka qenë e vjetër, pluhur, mandej pike tani do të jemi shumë rehat“, tha Jaha.

Shtëpia e re ka një hapësirë prej 100 metrash katror, ndërsa është shtëpia e katërt humanitare e ndërtuar nga kompania vendore “Kosova Model”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.