Video sensibilizuese për personat me sindromën down

Në këtë ekran që është i vendosur në murin e  hotelit ”Lybeten” në qendër të qytetit të Ferizajt, çdo ditë shfaqen video të ndryshme, por sot ky ekran është zbukuruar me një video e cila është ndryshe nga të tjerat.

 Në këtë ekran, qytetarët do të shohin Elën e cila punon në një ordinancë stomatologjike, Besnikun punonjës në një kafiteri dhe Leartin  pjesë e një barnatoreje, që të tre të prekur me sindromën down, por që dëshmojnë se edhe ata mund të punojnë si gjithë personat e tjerë.

Kjo video me qëllim sensibilizimin e shoqërisë, është ide e nënës së Elës, Indira Alija, e cila thotë se këtë inciativë e ka marrë për t’ua dëshmuar qytetarëve se edhe kjo kategori e shoqërisë është e aftë të punoj.

“Video është për sensibilizimin e personave me nevoja të veçanta, në shikim të parë përceptohet se çfarë domethënie ka. Është Ela e cila punon si asistente, ndërsa është edhe Besniku në një kafeteri duke shërby kafe dhe Learti në barnatore duke palu barna dhe kjo dëshmon se munden me ia arritë edhe këta që të punojnë“, tha Alija.

E, Besniku, Ela dhe Learti, të motivuar për punën që bëjnë, thonë se nuk po kanë asnjë pengesë për të punuar.

“Jam shumë e kënaqur, të gjithë mund ta bëjnë këtë punë”, tha Ela Aliu.

“Shumë mirë është aty, të gjithë munden me punu”,tha Leart Gashi.

“Unë punoj, kafe përgatiti, jam shumë i kënaqur, tabakun e mbaj, ka me u bë më i miri“,tha Besnik Haliti.

Kurse, realizatori i kësaj videoje, Arban Gashi, thotë se kjo video është më e mira që ka realizuar ndonjëherë.

“Këta persona meritojnë shumë, shihet puna e tyre që janë aktiv, ata munden me qenë të barabartë me neve në secilin profesion, ata janë shumë të aftë, është shumë kënaqësi të punosh me ta“, tha Gashi.

 Inicuesit e kësaj video thanë se shpresojnë që do t’ia arrijë të ndërgjegjësojnë shoqërinë, me theks të veçantë bizneset, që të punësojnë persona me nevoja të veçanta.

Kjo video motivuese në këtë ekran do të qëndroj 24 orë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.