Nis viti i ri akademik në Universitetin e Ferizajt

Me një pritje të organizuar për studentët e rinj, sot  ka filluar viti i ri akademik në Universitetin e Shkencave të Aplikuara në Ferizaj. Me këtë rast, rektori i këtij Universiteti Agron Bajraktari, duke iu uruar mirëseardhje në këtë Universitet studentëve të rinj, tha se shpreson që kjo gjeneratë, përpos programit bachelor dhe master të kenë fatin të përfundojnë edhe programin e doktoraturës në këtë institucion. Kurse, sa i përket programeve të akredituara, rektori Bajraktari, tha se Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj nga të gjitha Universitetet tjera publike ka dalë më i suksesshmi për këtë vit

“Areditimi i programeve tona nuk është një dhuratë, është një çmim i merituar të cilin e kemi marrë bazuar në përgatitjen e planprogrameve, në punën e cila është bërë bashkë me biznesin, me ndërmarrjet pa të cilat Univesiteti jonë nuk do të kishte këtë zhvillim, pa e ditur kërkesën ë tregut, pa i ditur nevojat e tyre nuk kishim pas mundësi me pas kaq programe të mira“, tha ai.

Duke folur për të arriturat e këtij Universiteti, ai e krahasoi USHAF-in  me Universitetin e Salzburgut në Austri.

“Ne jemi një kopje shumë e mirë, një kopje shumë origjinale e një nga universiteteve më të mira në Austri, të shkencave të aplikuara që është Universiteti i Shkencave të Aplikuara ne Salzburg, jemi pionerë dhe model i shkencave të aplikuara në ballkan, studimi pranë institucionit tonë dhe para dhjetë viteve, para dymbëdhjetë viteve kur kemi fillu bashkëpunimin me Austrinë dhe sot ndryshon shumë, kemi zgjedhur këtë formë të studimit, përkatësisht shkencat e aplikuara me këto drejtime që pothuajse janë unike në Kosovë pas një konsulte, pas një diskutimi, pas vizitave të shumta në Austri, pas vizitave të shumta të shtetit austriak dhe përfaqësuesve austriak këtu, të profesorëve nga Austria të cilët ju do t’i keni dhe do t’iu ligjërojnë, kanë ligjëruar dhe do të ligjërojnë këtu, kjo ka bërë që ne të jemi një kopje shumë e përafërt me ta. Stafi, përgatitja e stafit e cila ndodhet pranë institucionit tonë nuk ndryshon absolut, nuk ndryshon hiç nga përgatitja e stafit e cila është në Salzburg“, tha Bajraktari.

E, studentët të cilët filluan studimet për herë të parë në këtë Universitet, u shprehën të privilegjuar për mundësitë që do t’i kenë gjatë studimeve.

Për mua është privilegj dhe nder kur shoh se në qytetin tim është një fakultet i cili përmbushë të gjitha standardet evropiane dhe iu mundëson ktë rinjve të qytetit tonë, por edhe më gjerë që të jenë pjesë e këtij universiteti dhe të marrin dituri rreth studimeve bachelor dhe master në kushte më të mira dhe me standarde evropiane”, theksoi  Leona Jahiri, studente.

“E kam zgjedhë këtë fakultet sepse ka perspektivë dhe ka drejtime të mira të cilat mua më kanë konvenu për me u regjistru këtu dhe për me pas një qëllim sa më të mirë në jetë“, u shpreh Dardan Nuhaj, student.

Në Universitetin e Shkencave të Aplikuara të Ferizajt,  këtë vit janë regjistruar rreth 600 studentë në nivelin bachelor dhe rreth 150 në nivelin master.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.