KKZ pranon materialin josensitiv për zgjedhje

Materiali josensitiv për zgjedhjet parlamentare që do të mbahen këtë të diele, tashmë ka arritur në objektin e komunës së Ferizajt.

Kryetari i Komsionit Komunal Zgjedhor në Ferizaj Shaban Rexha, tha se ky material këto ditë do të shpërndahet nëpër qendrat e votimit, ndërsa fletëvotimet apo materiali i ndjeshëm do të arrijë një ditë para zgjedhjeve.

“Një pjesë të materialit jo të ndjeshëm e kemi pranuar,  kutitë e votimeve dhe kabinat, këto ditë presim edhe materialin administrativ që shkon një ditë para zgjedhjeve tek menaxherët e shkollave dhe materiali sensitiv pritet të vijë të shtunën. Kompetentë për materialin sensitiv është KQZ-ja, ndërsa problemin me vula  e ka tejkaluar me kohë dhe besoj që nuk do të kemi probleme në ditën e zgjedhjeve”, tha  Rexha.

Rexha, njoftoi se ferizajasit do të mund të kryejnë obligimin e tyre ligjor në 44 qendra  të votimit me 147 vendvotime. Ai, poashtu tha se KKZ në Ferizaj ka angazhuar më shumë se 1 mijë komisionerë, derisa numri i vëzhguesve ende nuk dihet.

“Jemi në fazën intensive të përgatitjes, jemi në fazën përfundimtare të trajnimit të anëtarëve të këshillave të vendvotimeve, nesër e kemi trajnimin e fundit të kryesuesve dhe me këtë po shkojmë drejt zgjedhjeve të 6 tetorit.  Ne kemi bërë verifikimin e shkollave, të gjitha kushtet teknike janë plotësuar,  për mbarëvajtjen e zgjedhjeve kemi caktuar edhe  personelin, menaxherë të shkollave, zyrtarët e tavolinave ndihmëse, kemi caktuar edhe kombi-busët që do t’i bartin kutitë e votimit, po ashtu jemi duke qëndruar në kontakte të vazhdueshme edhe me policinë“, tha Rexha.

Në Komisionin Komunal Zgjedhor në Ferizaj, thanë se në këtë qytet nuk është paraqitur ndonjë ankesë e theksuar sa i përket fushatës zgjedhore.

Ndryshe, numri i votuesve në komunën e Ferizajt për zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do të mbahen më 6 tetor, është mbi 100 mijë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.