Trupa teatrale e Ferizajt ka performuar mbrëmë para audiencës ferizajase në kuadër të Festivalit të Teatrove me  shfaqjen “UN INSPEKTORI” nën regjinë e Erson Zymberit. Regjisori Zymberi, tha se teksti i kësaj shfaqje është lehtë i komunikueshëm me vendin tonë si dhe me problemet që kemi ne si shoqëri.

“Shfaqja që pamë është një adaptim i veprës së revizorit të Gogolit, por i ardhur nga një dramatizim apo një konceptim tjetër, David Farr, dramaturgu, regjisori anglez, i cili e sjell veprën më afër kohës, aktualitetit dhe pikërisht ky fakt ka qenë fakti ndoshta që mua më ka zgjuar kërshërinë si regjisor që shumë lehtë ky tekst do të mund të komunikoj me vendin tonë, me problemet të cilat i kemi si shoqëri dhe me publikun apo spektatorët e këtij vendi ose të këtij qyteti për të cilët edhe u dha shfaqja. Ajo që e karakterizon tekstin është pikërisht ndoshta gruteska, humori i hollë dhe natyrisht skicimet e karaktereve ose personazheve që mandej në formë konceptuale ose te regjisurës vijnë natyrshëm dhe vijnë në një ridramatizim prapë nga ana e konceptit tim që besoj publiku u nda i kënaqur, edhe unë si regjisor është hera e parë që kam punuar në Ferizaj, mendoj që qyteti i Ferizajt, në fakt teatri i qytetit të Ferizajt, ka konsolidu një trupë të aktorëve tashmë të cilët me reprizat e shfaqjeve me kalendarin e rregullt kulturor të shfaqjeve po arrijnë me kriju një pasqyrim edhe te publiku tjetër kosovar se ky teatër tashmë është në një qëndrueshmëri të mirë dhe do të mund t’i bëj ballë çdo teksti dhe çdo regjisori  që vjen nga vendi ynë”, tha Zymberi.

Duke përshkruar emocionet e kësaj shfaqje, aktori Kushtrim Qerimi, tha se kjo shfaqje sa herë po paraqitet para publikut po sjell emocione.

“Po besoj që kemi me vazhdu edhe tjera kah, do të jepet prapë tash me 2 nëntor nëpër shoëcase që është prapë ashtu një emocion tjetër, unë e kam pas nderin edhe kënaqësinë me punu në këtë teatër, është hera ime e  parë që punoj në tetarin “Adriana” në Ferizaj edhe bashkëpunimi ka qenë shumë i mirë dhe jam nda shumë i kënaqur dhe më vjen mirë që edhe publiku po e pranojnë shumë mirë dhe po kalojnë shumë mirë, është një shfaqje që don shumë energji zgjat goxha shumë d.m.th 2 orë e diçka, kështu që është e lodhshme edhe për ata që e shohin e lëre më për ata që  luajnë, por besom që po harroj krejt ku jam edhe po kënaqem duke luajtur se njerëzit po e pranojnë mirë kështu që  për aktorët që janë pjesë e kësaj shfaqje  edhe për çdo aktor nuk kerkohet diçka tjetër “, u shpreh Qerimi.

Festivali do të vazhdoj sonte me shfaqjen”Erdhi Godoja” të Daniel Cruson dhe me regji të Shkelzen Berishës të cilën do ta performoj teatri i qytetit të Gjilanit.

Të ngjashme

Të tjera