Komuna vonon pagesën e biletave mujore për nxënësit me gjendje të rëndë ekonomike

Komuna e Ferizajt ende nuk ka kryer pagesat e biletave mujore të udhëtimit për nxënësit me gjendje të rëndë sociale edhe pse një gjë e tillë është dashur të bëhet qysh në shtator. Lidhur me këtë, shqetësim shpreh asamblisti i Kuvendit Komunal, Xhevat Sallahu.

 “Ky problem është këtë vit ngase edhe për instuticionet komunale nuk është diçka e re ngase si çdo vit ndihmon këto familje, këta nxënës që të vijojnë shkollimin në shkollat e mesme të Ferizajt dhe mua më çudit fakti pse kemi hyrë në muajin e tretë dhe nuk është marrë asnjë masë për këtë kategori të qytetarëve, nxënësve të këtyre familjeve me gjendje të rëndë ekonomike sociale. Ka njerëz bamirës që i ndihmojnë ndokujt, por nuk munden të vazhdojnë tërë vitin të ndihmojnë në këtë mënyrë. Ka nxënës që ka mundësi ta ndërprejnë vitin shkollor ngase nga fshatrat e largët kushton deri 20 euro për një fëmijë që të shkollohet në qytet, në shkollat e mesme të Ferizajt”, theksoi Xhevat Sallahu.

Ndërsa, drejtori iArsimit në Ferizaj, Afrim Llabjani, tregon arsyet e vonesës së pagesës.

“Këtë vit është vonuar pak procesi për shkak të moszhvillimit të procedurave, sepse në një kohë e kemi pasur një procedurë e cila ka funksionuar deri në muajin tetor, ndërsa nga muaji tetor jemi në përgatitje të një projekti tjetër, një kërkese tjetër përmes Zyrës së Prokurimit ku është dashur t’i ndajmë në shumë lloto nxënësit se nga udhëtojnë, sepse ne kemi shumë fshatra dhe të gjitha këto fshatra gravitojnë me mësim në shkollat e mesme të komunës së Ferizajt dhe po besojmë që shumë shpejt ne do ta kryejmë këtë procedurë dhe së shpejti ta kryejmë si proces këtë në mënyrë që nxënësit të mos kenë pengesa, sepse kanë filluar edhe të shtohen kërkesat edhe nga vet nxënësit, prindërit, por edhe nga kompanitë të cilat në fakt janë duke e kryer këtë punë”, u shpreh Afrim Llabjani.

Shuma e këtij projekti dallon nga viti në vit për shkak të numrit jo të njëjtë të nxënësve që aplikojnë vit pas viti për këtë lloj pagese.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.