Ferizajasit ndihma dhe gjak për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri

Për t’iu dalë në ndihmë qytetarëve të Shqipërisë të prekur nga tërmeti që ndodhi në mëngjesin e djeshëm, Këshilli i Studentëve të UBT-së në Ferizaj ka grumbulluar batanije, rroba e gjëra të tjera të dobishme për të mbijetuarit e tërmetit. Njëri nga studentët e UBT-së, Vigan Haziri, thotë se një gjë e tillë po bëhet vullnetarisht nga studentët.

“Ka rroba, ka edhe të holla materiale që kanë dorëzuar, por varet secili sipas mundësive të tyre, por gjithçka po bëhet me qëllime të mira dhe me gjithë zemër. E gjithë kjo do të zgjatë deri të premtën, pasi që të përfundoj kjo të gjitha do të shkojnë në Shqipëri, në vendet e caktuara”, tha Vigan Haziri.

Ndërkaq, me iniciativën e asamblistës së Kuvendit Komunal të Ferizajt, Bahrije Hyseni, 10 persona nga Forumi i Gruas dhe ai Rinor i LDK-së së Ferizajt, u nisën drejt Durrësit për të dhuruar gjak për personat e mbijetuar nga tërmeti.

“Ne kemi vendosur të japim nga vetja edhe gjak për vëllezërit dhe motrat andej kufirit që janë duke u ballafaquar me katastrofën natyrore kështu që unë i falënderohem shumë gjithë këtyre të rinjve që i janë bashkëngjitur aksionit për dhurimin e gjakut, sepse nuk na dhimbset asgjë. Fundi i fundit misioni im si asambliste për këtë iniciativë është t’iu tregojmë të gjithë qytetarëve, të gjithë kombit shqiptarë se asgjë nuk na dhimbset për vëllezërit dhe motrat deri në pikën e fundit të gjakut”, u shpreh Bahrije Hyseni.

Nga fshati Bibaj i Ferizajt për në Shqipëri sot është nisur edhe një kamion i mbushur me veshmbathje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.