Dëshira për t’u marrë me futboll dhe për t’u bërë një lojtar i shkëlqyer nis qysh nga shkolla filllore.

Zbulimin e talentëve të futbollit që në moshë të hershme e ka për synim trajneri  i klubit të futbollit “Vizioni” në Ferizaj, Qerim Shaqiri, i cili mori inciativë që të dhuroj 40 topa për disa shkolla të Ferizajt dhe një të Shtimes.

 Shaqiri, thotë se kjo iniciativë erdhi duke e parë gjendjen e rëndë në të cilën ndodhen shkollat e Ferizajt sa i përket lëndës së edukatës fizike. Ai tha se topat  janë të shfrytëzuar, por që janë kualitativ.

“Fillimisht diku 5 topa i kam dërgu në shkollën në Petrovë të Shtimes dhe kjo inciativë është marrë bashkë me Ahmet Petrovën i cili dërgoi disa ekzemplarë të romanit të Bardh Frangut dhe duke iu bashkëngjitur atij karavani të shpërndarjes së romanit mora inciiativën që edhe unë të dërgoj disa topa të cilët janë të shfrytëzuar 30%. Më pas kam fillu brenda shkollave të qytetit, në shkollën ”Astrit Bytyqi” i kam dërguar 5, 5 topa i kam dërguar në ”Vezir Jashari”, njëjtë i kam dërguar edhe në “Gjon Serreçi”, po ashtu edhe në shkollën në Bibaj dhe shkollën “Naim Frashëri” atje kam dërguar më shumë pasi është shkollë e bashkëngjitur nëse nuk gabohem“, tha Shaqiri.

 Shaqiri, tha se këta topa i janë sjellur atij nga miq që jetojnë ne diasporë.

“Duke marrë parasysh gjendjen nëpër të cilën po kalon arsimi, përkatësisht arsimtarët e edukatës fizike dhe shëtitjet që i bëjë nëpër shkolla  duke mbledhë talentë dhe talente e kam parë që gjendja është e keqe sa i përket rekuizitave të topit dhe kjo më ka shtyrë që të ndërmarrë këtë inciativë. Realisht nuk e kam fuqinë të bëj një donacion të tillë, pasi unë ekzistoj vetëm me lojën e futbollit, por për me ndihmu dikënd duhet me lënë keq diçka. Këta topa i kanë sjellur shokët e mi nga diaspora dhe janë topa kualitet që unë i falënderoj ata që më kanë ndihmuar dhe atë donacion unë e kam përcjellur, nuk kam dashur ta mbajë në sirtarët e klubit”, tha Shaqiri.

E, për gjendjen  në të cilën janë shkollat e Ferizajt sa i përket mjeteve të edukatës fizike, tregon arsimtari i kësaj lënde Rrahman Kurti. Kurti tha se në shkollën fillore “Gjon Serreçi”,një vit nuk kanë pasur top të futbollit.

“Do të falënderoj trajnerin Qerim Rusi, i cili ka marrë iniciativë që t’ua dhuroj shkollave nga 5 topa dhe ne e kemi pitur shumë me dëshirë, pasi shkollat ku punojmë ne po kemi shumë telashe me rekuizitat sportive, e në veçanti me topa të futbollit e volejbollit. Unë punoj edhe tek shkolla ”Gjon Serreçi”, atje ka shkuar 1 vit dhe nuk kemi pasur asnjë top, ka qenë shumë problematike për ne pasi ka qenë dashtë të marrim nga shtëpia topa dhe kemi mbajtë orën ashtu siç kemi mundur”, tha Kurti.

Probleme me mungesën e pajisjeve të nevojshme për lëndën e edukatës fizike kanë shumica e shkollave të komunës së Ferizajt.

Të ngjashme

Të tjera