Drejtoria e Kulturës angazhohet për përzgjedhjen e Artistit të Vitit 2019

Për të shënuar festat e fundvitit, Drejtoria e Kulturës në Ferizaj do organizoj një koncert festiv në fund të muajit dhjetor. Përgjegjësi për Kulturë në Ferizaj, Sabri Pajaziti, tha se e veçanta e këtij koncerti është shpallja e artistit të vitit nga arti figurativ, skenik apo muzikor.

“Jemi në proces të vlerësimit të aplikimeve për artistin e vitit që është formuar një komision paraprakisht nga Drejtoria e Kulturës, nga subjektet kulturore ferizajase. Nesër do të përfundojë afati zyrtar për aplikime dhe pas kësaj komisioni do të jetë më intensiv për vlerësimin e aplikimeve dhe natyrisht do të vijmë deri tek emri i fundit që do të shpallet artisti i vitit. Njëkohësisht Drejtoria e Kulturës i respekton dhe i nderon edhe grupet kulturore, subjektet kulturore që kanë pasur bashkëpunim gjatë gjithë vitit 2019, subjektet kulturore, po ashtu edhe individët”, tha Sabri Pajaziti.

Ai, gjithashtu tha se koncerti do të ketë një program të larmishëm, por jo shumë të gjatë.

“Në kuadër të këtij programi që do të jetë shumë konciz, do të jetë një pjesë artistike 10 minutëshe përafërsisht 15 minuta për shkak se nuk do ta ngarkojmë aq shumë sepse fundviti po është i ngarkuar edhe për njerëz të cilët kanë edhe aktivitetet e tyre familjare, prandaj jemi përpjekur që ky program të jetë shumë konciz, nuk do të mbajmë koncerte masive siç kemi mbajtur në vitet paraprake, ky do të jetë një koncert 10-15 minuta, ndërsa pjesa tjetër do të jetë pjesë prezantuese e raportit të vitit, suksesit të artistëve, pjesa e shpalljes së artistit të vitit, mirënjohje për subjektet e grupet kulturore, e të tjera”,  tha Pajaziti.

Koncerti do të mbahet më 28 dhjetor në orën 19:00 në teatrin “Adriana” të Ferizajt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220