Qytetarët ankohen për gjendjen e trotuareve

Menjëherë pas përfundimit të bulevardit “Dëshmorët e Kombit”, të jepet përshtypja se ndodhesh në ndonjë qytet tjetër. Trotuarët e dëmtuar duke filluar nga rrethrrotullimi tek xhamia dhe kisha deri tek teatri “Adriana”, po i shqetësojnë qytetarët e Ferizajt.

 “Vështirësi po ka sa të duash, nuk është në rregull kjo, janë njerëzit kompetent me i kry këto punë, por s’po i kryen askush, kush heq ne banorët, ata që po ua japim votat”, tha Abdyrrahim Çerkini.

Kurrë s’ka qenë më keq, problem shumë me kalu këndej pari”, tha një qytetar tjetër.

 Kjo situatë po u paraqet problem edhe bizneseve që operojnë këndej  pari. Ata thonë se situata më e rënduar paraqitet gjatë natës, ku nga mungesa e ndriçimit të bollshëm nuk i shohin mjaftueshëm gropat.

“Problemi kryesor është pas orës 16:00, është shumë problem qarkullimi i qytetarëve që lëvizin në këtë pjesë të fundit të qytetit, për arsye se nuk është e ndriçuar dhe trotuari është i shkatërruar dhe njerëzit nuk vinë me ecë deri këtu. Nëse lëvizin ata e përfundojnë rrugëtimin e tyre deri tek përfundimi i sheshit dhe kjo neve po na shkakton edhe probleme si biznese“, tha Leona Jahiri, përfaqësuese biznesi.

Këshilltari për media i kryetarit të komunës së Ferizajt, Albion Sherifi , thotë se ndërhyrjet në rregullimin e trotuareve në këtë zonë të qytetit do të ndodhin këtë vit.

“Vitin që shkoi qeverisja aktuale ka bërë një bum të investimeve sa i përket infrastrukurës rrugore. Ju e dini që tashmë ka një program që parasheh një procedurë tenderimi që tashmë ka përfunduar që ka të bëj me asfaltimin e të gjitha rrugëve dhe rrugicave në zonën qendër të qytetit, ky është një zotim i kryetarit që të përmbyllet cikli i investimeve në gjithë infrastrukturën rrugore, në këtë kuadër këtë vit do të kemi edhe rregullimin e këtyre trotuareve pjesën nga përfundimi i bulevardit deri tek teatri “Adriana”, si dhe në zona të tjera të qytetit në mënyrë që të rivitalizohet kjo zonë me interes të të gjithëve, kështu që ky investim do të ndodhë këtë vit, ka të ndarë buxhet për këtë projekt dhe gjatë kësaj vere do të jetë e përfunduar“, tha Albion Sherifi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.