Inspektorati i Ferizajt paraqet sfidat dhe të arriturat gjatë vitit 2019

Kryeinspektori në komunën e Ferizajt Ridvan Berisha, në një konferencë për media ka paraqitur të arriturat e viti 2019 dhe objektivat për vitin 2020. Ndër njësitë e këtij sektori që kanë ndërmarrë aksione gjatë vitit të kaluar janë inspektorët veterinarë dhe ata të ndërtimit.

“Në Ferizaj kemi 3 sektore të licensuara ku çdo mëngjes inspektohet mishi në stallë gjatë therrjes dhe pas therrjes dhe i njëjti damkoset, lëshohet certifikatë mbi gjendjen shëndetësore, e njëjta garanton që ky mish lejohet për konsum të lirë. Kanë kontrolluar gjithsejt brenda vitit 2019, 880 krerë, të cilët kalkulohen me 5 euro për krerë, kanë arritur 4400 euro shuma totale, kanë konfiskuar dhe asgjësuar gjithsejt 1372 kilogram mushkëri gjedhi. Sektorët e ndërtimit, proces verbale të hartuara 94, vendime për ndërprerje të punimeve 20, gjoba mandatare 18, lëndë për procedurë kundërvajtëse 3, vendim për rrënim 4, ankesa dhe kërkesa 30 të kryera, mbyllje të punishteve me shirit dhe shenjë 20, rrënime 2, kallëzim penal e kemi 1. Gjithsej inspektime të kryera I kemi 280. Janë 4 vendime për rrënime, por I kemi rrënuar vetëm 2, arsyeja ka qenë mungesa e kontraktimit e një kompanie për rrënimin e tyre, ato të dyja që I kemi rrënuar janë me eskavator të ndërmarrjes “Pastërtia”, por në momentin që do ta kontraktojmë do të I rrënojmë edhe ato të vendime të shkruara nga inspektorët komeptent”, tha Ridvan Berisha.

Gjatë konferencës, Berisha përmendi edhe inspektimet sanitare nëpër shkolla të cilat janë në proces e sipër, e gjithashtu theksoi edhe inspektimin e matjes së freskisë së vajit.

“Për herë të parë vitin e kaluar ne e jemi të parët që kemi filluar me aparaturën që e kemi siguruar nga jashtë shtetit për matjen e freskisë së vajit. Ka qenë shumë produktive, shumë e nevojshme duke pasur parasysh se ju jeni dëshmitarë, ne kur kemi filluar inspektimin ka qenë trefish më I ngarkuar sesa vlera normale e lejuar, domethënë ka qenë trefish vaji I djegur më shumë sesa duhet si pasojë e mosdijes së bizneseve, sepse është ndërruar vaji tre deri në katër ditë, tani kemi ardhur në përfundim me hulumtimet qëi kemi bërë që çdo 24 orë të ndërrohet vaji dhe kemi bërë inspektime të vazhdueshme, kemi arritur ta kthejmë në gjendjen e freskisë së vajit në nivelin e lajuar”, tha Ridvan Berisha.

Për këtë vit, Berisha tha se inspektorati komunal do të ndërmarrë masa intensivisht edhe ndaj pirjes së duhanit në ambiente të mbyllura, gjë që është e ndaluar me ligj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.