Për të treguar mësimet që ka marrë për instrumentin e pianos, nxënësja e shkollës së muzikës “Çesk Zadeja” në Ferizaj, Adea Halili do të mbajë koncert individual recital në teatrin e qytetit “Adriana”. Ajo thotë se ky koncert do të përfshijë vepra të karaktereve të ndryshme për të cilat ka ushtruar intensivisht në shkollë, por edhe në shtëpi që nga muaji shtator.

 “Gjithsej janë 6 vepra nga 6 kompozitorë të ndryshëm duke filluar nga epokat e mëhershme e deri më tani. Është puna që e kemi bërë me mund dhe pa lodhje kështu që ne na shtynë vetëm më shumë për të vazhduar përpara. Me piano merrem qysh kur kam qenë shumë e vogël dhe dashuria për të më ka bërë që të lidhem çdo ditë e më shumë dhe tanimë që po ushtrojmë mund të lidhem edhe më shumë me të, nuk është rëndë asnjëherë për ta dashur. Përpos koncertit kemi edhe aktivitete të shkollës që i organizojmë, po ashtu do të merremi edhe me gara të tjera të cilat shpresojmë që do t’i kalojmë shumë mirë”, tha Adea Halili.

Profesori i pianos në këtë shkollë, Rinor Halili, tha se koncerte të tilla i duhen të rinjve të Ferizajt për nxitjen e tyre në ruajtjen e artit.

“Adea me përkushtimin e saj ka arritur të realizoj një koncert të tillë edhe pse ne kemi shumë nxënës, mirëpo për ta realizuar një koncert të tillë ka nevojë jashtëzakonisht shumë për t’u përgatitur sepse ushtrimet janë shumë të gjata, puna teknike, e të tjera, mirëpo ia ka dalur dhe unë jam jashtëzakonisht i lumtur që edhe këtë vit po mundësohet që edhe një nxënës të realizoj një koncert të tillë. Çdo vit kemi nga një koncert, koncerti i fundit ishte nga pianistja Eleonida Elezi, këtë e ka Adea Halili, presim edhe nga nxënës të tjerë që janë në përgatitje e sipër që ky lloj i koncertit ka jashtëzakonisht një rëndësi shumë të madhe që Adea është përgatitur 9 vite për të realizuar punën e saj tash dhe unë jam fokusuar tek disa nxënës që gjatë karrierës së tyre të shkollës fillore apo të mesme së paku ta kenë një koncert ose dy që të mos përfundojnë pa pasur një koncert”, tha Rinor Aliu.

Koncerti do të mbahet nesër me fillim nga ora 18:00 në teatrin “Adriana” të Ferizajt ku Adea Halili përpos veprave të selektuara të saj, do të përformojë edhe një duo me kompozitorin mysafir nga Prishtina, Artan Hasani.

Të ngjashme

Të tjera