Në kuadër të aktiviteve për festën e 12 vjetorit të Pavarësisë së Kovovës, Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport në Ferizaj ka organizuar aktivitete kulturore – sportive gjatë ditës së sotme. Njëra ndër to është turniri tradicional në volejboll në mes të përfaqësueseve të instuticioneve lokale ferizajase dhe shpallja e lexuesit të vitit për vitin 2019.

 Në aktivitetin sportiv vendin e parë e zuri ekipi i Policisë së Kosovës, vendin e dytë Spitali Rajonal dhe vendin e  tretë Qendra Kryesore e Mjekësisë Familjare në Kaçanik. Pjesëmarrëset thanë se ky turnir tradicional është relaksues për to.

“Sot na kanë ftuar në këtë takim komuna e Ferizajt, një ndeshje miqësore që janë duke u mbajtur aktivitetet sportive në kuadër të festës së Pavarësisë, për nder të 17 shkurtit. Është hera e parë për ne që marrim pjesë”, tha Flakrona Gashi, infermiere në QKMF-Kaçanik.  

“Është aktivitet tradicional, ne prej se kemi filluar lojën gjithmonë kemi qenë fituese përpos një herë që e kemi lënë do të thotë për diasporën, kështu që është shumë i mirë për ne dhe po besoj që edhe për të gjitha femrat e institucioneve, një ditë të dalim të organizojmë dhe të relaksohemi”, tha Teuta Qalaj-Baralija nga Policia e Ferizajt.

Drejtoresha e Kulturës, e Rinisë dhe e Sportit në Ferizaj, Xhemile Murati-Shabani, tha se kjo lojë ka karakter human për të ndihmuar Jetmir Vehbiun i cili po vuan nga një sëmundje e rëndë.

“Sot dua të bëj hapjen zyrtarisht të aktiviteteve që do të mbahen për të shënuar 12 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës dhe pikërisht këtë hapje po e bëjmë me një aktivitet sportiv të organizuar bashkërisht me juve sepse zakonisht  jeni përgjigjur pozitivisht në bashkëpunimet tona dhe ajo që e bën më të veçantë këtë aktivitet është padyshim edhe vullneti juaj, bashkëorganizimi juaj për të treguar shpirtin tonë human që e kemi si shqiptarë dhe si gra për të ndihmuar një djalë i cili ka nevojë për ndihmën tonë, është fjala për Jetmir Vehbiun dhe ne jemi sot këtu bashkërisht për ta ndihmuar, urojmë shërim sa më të shpejt për Jetmirin”, tha Xhemile Murati-Shabani.

Ndërkaq, në aktivitetin që u mbajt në biblotekën e qytetit, nga sektori i të rriturve ishte Nexhmedin Haxhiu që u shpërblye si lexuesi i vitit 2019. Ai tha se libri është pasurim i mendjes.

“Normal kur lexon frymëzohesh, më ndryshe e sheh botën, e sheh botën vetëm me shoqëri, me kënaqësi, me vuajtje, leximi të bën më të mirë, të bën më të durueshëm, më cilësor, kjo më shumë për të rinjtë, për ne nuk kemi ku të shkojmë”, tha Nexhmedin Haxhiu.

Gjatë këtij aktiviteti u shpërblyen me mirënjohje edhe lexues të tjerë nga sektori i të rriturve dhe fëmijëve.

Të ngjashme

Të tjera