Sindikata e Arsimit, e Shëndetësisë dhe ajo e Policisë paralajmërojnë mundësinë e hyrjes në grevë nëse në buxhetin e vitit 2020 nuk parashihen mjete financiare për Ligjin e Pagave.

Kryetari i SBASHK-ut në Ferizaj Rexhep Sadiku, tha se gjatë ditës së djeshme janë mbledhur përfaqësues të Sindikatës së Arsimit, të Shëndetësisë, Policisë dhe ata të Zjarrfikësve për të debatuar rreth gjendjes së disfavorshme që është krijuar dhe për të ndërmarrë masa.

 Sadiku tha se kanë pritur nga qeveria e re që do të jetë më e angazhuar për problemin e tyre, por sipas tij, kjo nuk është duke ndodhur. Ai tha se nëse në buxhetin e këtij vitit nuk do të parapashihet që pagat të jenë me rritje, do të hynë në grevë me afat të pacaktuar.

“Pezmi dhe antidisponimi ka arritur pikën e vlimit në anëtarësi dhe ne kemi paralajmëruar qeverinë dhe ministrinë se nëse ky ligj nuk hynë në fuqi ose së paku nuk ndahen nga ana e saj mjetet në buxhet në Ministrinë e Financave atëherë greva do të jetë e pashmangshme, do të krijohet një gjendje kautike që nuk e dëshirojmë ne dhe nuk duam që kjo qeveri të përballet me një kaos, por nëse nuk do të jetë një disponim i mirëfilltë i qeverisë dhe të ketë angazhim, që së paku të bëj një paraqitje të vullnetit me mjete të buxhetit për t’i ndarë, atëherë ne konsiderojmë që ministria  edhe qeveria nuk janë të interesuara që ky ligj të jetësohet”, tha Sadiku.

Sadiku tha se këto paralajmërime janë presion ndaj Gjykatës Kushtetuese, por më së shumti ndaj Qeverisë.

Këto paralajmërime janë presion i dyfishtë, por gjithsesi presioni më i madh është ndaj qeverisë pasi mjetet i ka qeveria, nganjëherë gjykatat herë i trajtojnë lëndët e tyre si duhet e me dinjitet, por nganjëherë dinë të shprehin edhe pjesë të jashte të ndikuar nga politika, prandaj ne u themi edhe gjykatave edhe qeverisë që të veprojnë me dinjitet”, tha Sadiku.

Ligji i Pagave është miratuar në muajin shkurt të vitit 2019. Pas disa muajve Avokati i Popullit e kishte dërguar atë në Gjykatën Kushtetuese ku kjo e fundit vendosi që ta pezulloj atë deri më 30 mars të këtij viti.

Të ngjashme

Të tjera