Britani: Vandalët djegin shtyllat e telefonisë, 5G kinse shkaktare e virusit

Disa shtylla të telefonisë mobile në Britani, u kapluan dje nga zjarrvënia e qëllimshme,  pas përhapjes së thashethemave  se koronavirusi e ka burimin  tek rrjetet e telefonisë 5G.

Duke e pare situatën e krijuar reagoi shefi ekzekutiv i Vodafone UK, Nick Jeffrey, i cili tha se “Ky është problem për sigurinë kombëtare” dhe se çfarëdo ndërlidhje mes COVID-19 dhe rrjeteve 5G janë “plotësisht  të pabazuara”.  Ai u shpreh se është  e pabesueshme se si ka mundësi që dikush t’i dëmtojë ato rrjete,  të cilat shërbimeve emergjente dhe të shpëtimit u mundësojnë komunikime esenciale  gjatë  periudhës së vështirë të qëndrimit mbyllur.

Jeffrey u bëri thirrje njerëzve të mos u besojnë lajmeve të rreme nëpër rrjete sociale, sepse ato mund të shkaktojnë pasoja serioze.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.