Vetëvendosje në Ferizaj reagon kundër kryetarit Aliu për shkelje të rregullave të IKSHPK-së

Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje në Ferizaj sot ka reaguar kundër shkeljeve të rregullave të IKSHPK-së nga ana e udhëheqësve komunal të Ferizajt. Sipas këtij subjekti, kryetari i komunës do të duhej të ishte shembull i respektimit të rregullave për parandalimin e përhapjes së COVID -19, dhe jo i shkeljes së tyre. Në vazhdim po e publikojmë reagimin e plotë:

“ Qytetar të nderuar të Ferizajt, gjatë dy ditëve të fundit kemi parë se numri i të infektuarve sërish ka shënuar rritje, për vetëm dy ditë kemi 13 raste të reja me Covid – 19.
Masat e liruara s’do të thotë se nuk kemi masa fare, ndonëse e kemi parasysh se këtyre ditëve kemi parë shembuj të këqij, mosrespektim të masave nga ana edhe e udhëheqjes komunale.

Kemi parë se si Kryetari i Komunës pasi vetshpalli fitoren ndaj Covid – 19, filloi së bashku me drejtorët komunal, të bënte vizita pa masa mbrojtëse, dorëza e maskë.
Për më tepër të njejtin veprim po e bënë edhe ai që do të duhej të udhëheqte luftën kundër Covid- 19, drejtori i Shëndetësisë, Bekim Ademi.
Tipike për udhëheqës nga rradhët e PDK-së e NISMA-së, mosrespektues ndaj vendimeve të qeverisë, të papërgjegjshëm në detyrat që kanë, e jo serioz në mesazhet që përcjellin para popullit.

Nga ta edhe do të ishte e pritshme të bëjnë shkelje të tilla, por që të përfshihet në një gjë të tillë edhe drejtori i Spitalit të Përigjthshëm, z. Jeton Zeqiri është e patolerushme, madje ngjallë përveçse neveri edhe dyshim se si një person i tillë paska arritur të bëhet drejtor, kur paturpësisht nuk zbaton masat e IKSHPK -së e rrezikon punën e mrekullueshme që po bën personeli shëndetësor.
Ky individ me këtë veprim tregoj se ka mungesë të etikës profesionale, nëse jo edhe të mungesës së njohurive shëndetësore.
Nuk është në atë pozitë, për të zhvilluar fushatë, por për tu kujdesur për shëndetin tonë.

Teoria e Lladrovcit mund të vlejë vetëm brenda zyreve të PDK-së, jashtë saj, rendi, rregulli dhe ligji vlen për secilin, për çdo qytetar e sidomos për çdo zyrtar, i cili duhet të tregoj se si masat duhet të zbatohen që nga vetja.

Pra, këto masa vlejnë edhe për z. Agim Aliun, Lulzim Aliun, Bekim Ademin e Jeton Zeqirin.

Covid nuk ka mbaruar, e shkelje të tilla rrezikojnë shëndetin e gjithë qytetarëve!” – thuhet në reagimin e qendrës së LVV në Ferizaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.