Vullnetarët largojnë 12 kamionë me mbeturina nga lumi në Kaçanik

Më shumë se 12 kamionë me mbeturina u larguan nga lumi që përshkon qytetin e Kaçanikut.
Janë disa qytetarë të kësaj komune që vendosën të ndërmarrin këtë inciativë për ta pastruar lumin. Arben Vishi i cili është njëri ndër iniciatorët për pastrimin e lumit, tregon se si vendosën të bëjnë një gjë të tillë.

“Në kohën e Ramazanit në Kaçanik bëhet më kallaballëk dhe kemi dalë një natë me shokë aty tek shëtitorja dhe bëmë plan që ta pastrojmë, ka qenë në gjendje të mjerueshme dhe më 5 maj i kemi marrë edhe familjet tona dhe kemi nisur pastrimin, ku ishte një mesazh që edhe po kalojmë kohë me familje, por edhe po i kontribuojmë ambientit”,tha Vishi.

Vishi thotë se në fillim menduan se kishte pak punë, e që në fakt nuk u doli ashtu, madje u përballën edhe me rreziqe gjatë pastrimit, por që dëshira për ta përfunduar punën e nisur ishte shumë e madhe.


“Në fillim e kemi larguar një sasi të madhe të mbeturinave që ka qenë e padurueshme, ditën e dytë kemi bërë kositjen e barit dhe kemi vazhduar me rregullimin e ulëseve, i kemi riparuar, i kem lyer. Ne kishim në plan vetëm me kositë, por e pamë që po bëhet mirë dhe vendosëm të futemi në lumë ta pastrojmë dhe ishte vështirë pasi ka pasur gjarpërinj, minj, e insekte të ndryshme, por edhe aromë të rëndë, por u organizuam dhe e bëmë”,u shpreh Vishi.


Ky vullnetar thotë se gjithë pastrimin e lumit e bënë me kontribut të vetin dhe falë ndihmës së disa bizneseve, ndërsa tani këta iniciatorë kanë një kërkesë nga komuna.


“Ne patëm qejf edhe dritat me i rregullu, por është sistem i vjetër dhe nuk mundëm të gjenim ato abazhuret edhe pse ne i vendosëm poçat, por ato u dëmtojshin menjëherë nga shiu, kështu që ne iu kishim lutur komunës që të rregullojë ndriçimin dhe të vendosë edhe kosha të mbeturinave, pasi aty nuk ka fare dhe mund të riktheht gjendja e vjetër prap”, tha Vishi.


Vishi tha se 600 metra të lumit i kanë pastruar për më shumë se dy javë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.