Renovohen tualetet në shkollat e Ferizajt

Nyjet sanitare në shkollën fillore “Tefik Çanga” në Ferizaj kanë ndryshuar totalisht. Derisa procesi mësimor në këtë shkollë zhvillohej me shumë vështirësi për shkak të kundërmimit të tualeteve dhe rrjedhjes së ujit, këto telashe nuk do të ekzistojnë më pas ndërhyrjeve që janë bërë në këtë godinë shkollore.

Drejtori i kësaj shkolle Basri Hasani,  shprehet falënderues ndaj operatorit që i ka kryer punimet në mënyrë cilësore dhe  nga Drejtoria e Arsimit që ka ndërmarrë iniciativë për renovimin e shkollave në këtë komunë.

“Nyjet sanitare kanë qenë 80% jashtë funksionit, kanë rrejdhur ujërat edhe nga kanalizimi edhe nga ujësjellësi dhe tani kemi ardhë në një situatë ku është krijuar një gjendje normale për zhvillimin e procesit mësimor, nyjet sanitare tani janë në rregull dhe besoj që nuk do të kemi më vështirësi. Përkundër që është bërë përpjekje të mbahet higjiena,  por herë-herë puna jonë nuk ka mundur të reflektohet pasi kur në nyjet sanitare rrjedh ujë nëpër mure e shkallë është problem, por tani jeta e nxënësve në shkollë do të jetë më e mirë”, tha Hasani.

Në Drejtorinë e Arsimit në Ferizaj, thonë se do të intervenojnë në të gjitha shkollat ku ka telashe me nyjet sanitare.

Operatori “Shtëpiaku” është duke kryer disa punë në disa shkolla ku kryesisht është duke intervenuar në nyjet sanitare, punimet janë duke vazhduar në disa shkolla dhe do të vazhdojmë edhe në ato ku ka nevojë. Jemi të kënaqur me punën se është duke u bërë një punë profesionale dhe operatori është duke bërë një punë shumë të mirë, ka kërkesa të vazhdueshme të shkollave, por mundësitë buxhetore nganjëherë po na paraqesin telashe por shpresojmë  që në të gjitha shkollat do të sanohen problemet”, tha Bashkim Bytyqi, zyrtar në Drejtorinë e Arsimit.

Njëra ndër shkollat që më së shumti ka probleme me nyjet sanitare është “Gjon Serreçi”, mirëpo pavarësisht kësaj, përfaqësues të Drejtorisë së Arsimit thanë se nuk do të intervenohet aty, meqë vitin e ardhshëm ai objekt planifikohet të rrënohet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.