Komuna e Ferizajt dhe “Jetimat e Ballkanit” do të ndërtojnë 15 shtëpi për familjet skamnore

Kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu, priti sot humanistin kosovar Halil Kastratin, me të cilin nënshkruan një memorandum bashkëpunimi që parasheh ndërtimin e 15 shtëpive për familjet nevojtare në Ferizaj.

 Nikoqiri i këtij takimi, kryetari i Ferizajt, tha se pret që ky bashkëpunim të thellohet edhe më shumë në ditët në vazhdim.

”Ne do të fillojmë ndërtimin e 10 shtëpive dhe sigurisht që ky është vetëm fillimi me zotëri Halil Kastratin dhe shoqatën, por jam i bindur që javëve dhe muajve në vijim ne po ashtu jemi dakorduar që këtë bashkëpunim ta thellojmë me qëllim të vetëm që sa më shumë familje në nevojë, familje skamnore të jenë përfitues të kësaj ndihme. Ne ju falënderojmë për gjithë këtë punë që e keni bërë dhe jeni duke e bërë“, u shpreh Aliu.

Derisa ky memorandum parasheh ndërtimin e 10 shtëpive, Kastrati  tha se nga shoqata “Jetimat e Ballkanit” në Ferizaj do të ndërtohen edhe 5 shtëpi të tjera.

 “Ne si shoqatë jemi tejet të kënaqur me këtë bashkëpunim që filluam edhe me komunën e Ferizajt. Bashkëpunime të tilla kemi pothuajse me të gjitha komunat e Republikës së Kosovës dhe ne jemi aktiv për të ndihmuar familjet në nevojë në çdo pëllëmbë të Kosovës. Ne vazhdimisht po bëjmë familje të shumta me shtëpi dhe banesa. Në memorandumin e sotëm janë të parapara që të ndërtohen 10 shtëpi, por ne si shoqatë do të ndërtojmë edhe 5 shtëpi të tjera, pra do të jenë jashtë memorandumit “,tha Kastrati.

Për familjet në nevojë që nuk kanë pronë të tyre, Kastrati tha se janë të gatshëm të dhurojnë edhe banesa. Kurse, kryetari i komunës së Ferizajt tha se tashmë e kanë siguruar listën e përfituesve.

 “Ne jemi të gatshëm, por nuk e di ju si komunë, vlera jonë për çdo shëpi në këtë memorandum është 15 mijë euro, nëse hasim në familje që nuk ka truall dhe gjejmë banesë me 20 mijë euro 15 mijë ne i japim, ose shtëpi ose banesë, nëse gjendet banesa me vlerën e shtëpisë që është në marrëveshje ne jemi të gatshëm me dhuru banesë. Neve na duhen 2 ditë për verifikim të familjeve dhe pas dy dite mundemi me nisë ndërtimin”, tha Kastrati.

“Nga ajo që kemi folur këto shtëpi do të kryhen të gjitha sivjet dhe çelësat do t’i marrin sivjet të gjithë përfituesit. Është një listë e pritjes që është duke pritur një kohë të gjatë dhe ne e dorëzuam një listë prej 10 emrash dhe të gjithë janë të merituar për t’iu ndërtuar shtëpi“, tha Aliu.

Humanisiti Halil Kastratii që është drejtues i shoqatës “Jetimat e Ballkanit”, tregoi se vetëm vitin e kaluar kanë ndërtuar 400 shtëpi, ndërsa për këtë vit planifikojnë t’i ndërtojnë 300 shtëpi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.