Kosova prin në botë me numrin e vdekjeve për kokë banori

Duke u bazuar në databazën e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (https://covid19.who.int/table ), Kosova radhitet në vendin e parë në botë për nga numri i vdekjeve të shkaktuara nga virusi SARS CoV-2 për kokë banori, gjatë periudhës kohore 30 Korrik – 10 Gusht 2020. Sipas këtyre statistikave, në Kosovë brenda 12 ditësh vdiqën mesatarisht 6.15 banorë në ditë (në 1 milion), ndërkaq në vend të dytë radhitet Brazili me mesatarisht 4.57, pasuar nga SHBA-ja me 3.43 të vdekur brenda një dite. Nga grafiku i pëmbledhjes së rasteve të vdekjeve në Europë dhe Amerikë, shihet se në situatë kritike janë poashtu edhe Maqedonia e Veriut, Bosnja e Hercegovina, dhe Mali i Zi. Ndërkaq për menagjim të shkëlqyer të pandemisë COVID-19 gjatë kësaj periudhe shquhen Zelanda e Re, Islanda, Finlanda dhe Norvegjia me thuajse zero raste të vdekjeve në 1 milion banorë. Sipas raportit ditor të IKSHPK-së, sot në Kosovë nga pasojat e COVID-19 kanë vdekur 13 persona, ndërkaq janë regjistruar edhe 171 raste të reja të të infektuarve me koronavirus.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.