Problemet me kanalizim lënë pa ujë të pijshëm një pjesë të Zllatarit

Banorë të lagjes ”Sallahu” në fshatin Zllatar të Ferizajt ka disa muaj që po përballen me  problemin e kanalizimit.

Ujërat e zeza kanë vërshuar rrugën  kryesore të fshatit duke depërtuar edhe nëpër oborre të shtëpive.

Halim Sallahu thotë se përveç erës kundërmuese, ujërat e zeza i kanë lënë edhe pa ujë të pijshëm.

 “Sa herë bie shi na hynë uji i kanalizimit në oborr, në puse nga edhe furnizohemi me ujë, dy herë kanë qenë ekipet me rregullu por prap ka problem, puset nuk jemi duke i përdorur, jemi duke e blerë ujin, me të vërtet është shumë keq duke e pas ujin në shtëpi ne duhet me ble”, tha Sallahu.

Përfaqësuesi i fshatit Zllatar Xhevat Sallahu, thotë se gjithë ky problem është si pasojë e cilësisë së dobët të gypave të kanalizimit.

“Ne kemi hasur shumë vende ku mbledhet zhavor në fund dhe kjo si pasojë e cilësisë jo të mirë të betonit të vendosur në fund, po ashtu kemi hasur edhe në gypa të shtypur pasi kur është bërë projekti është bërë shkel e shko. Problem me kanalizimin e ujërave të zeza nuk ka vetëm kjo pjesë, por edhe disa pjesë të tjera të fshatit, e kam thënë edhe në Kuvend që mirëmbajtja e ujërave të zeza është duke na kushtuar më shumë se vet projekti i ujërave të zeza”, theksoi Xhevat Sallahu. 

Në kompaninë regjionale të ujit dhe kanalizimit “Bifurkacioni” në Ferizaj,  thanë se kjo kompani ende nuk e ka nën menaxhim këtë fshat dhe për këtë arsye nuk mund të intervenojnë

.

Për të marrë një përgjigje nga Drejtoria e Shërbimeve Publike dhe ajo Infrastrukturës, ekipi i  Televizionit Tema e pati të pamundur përkunder tentimit disa orësh.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220