Opozita kritikon pushtetin për keqmenaxhim të parasë publike

Janë bërë gati një vit që kur është rrënuar objekti në të cilin ishte e vendosur Organizata e Pensionistëve në Ferizaj, mirëpo edhe pas kësaj periudhe ndërtimi i objektit për këtë organizatë nuk ka filluar. Marrëveshja e nënshkruar mes Organizatës së Pensionistëve dhe komunës se Ferizajt parashihte që përpos objektit të ri, komuna atyre t’ua paguaj qiranë dhe të gjitha shpenzimet e tjera deri në vitin 2023, gjë e cila po kritikohet nga opozita meqë, sipas tyre, paraja publike po harxhohet pa nevojë.

Balton Dërguti nga Lidhja Demokratike e Kosovës në Ferizaj, po konsideron se me këtë projekt komuna ka krijuar shpenzime të panevojshme, duke keqmenaxhuar paratë e taksapaguesve.

“Komuna e Ferizajt në seancën e fundit ka marrë vendim për ndërtimin e qendrës së pensionistëve projekt ky që kushton 1 milion e 310 mijë euro, mirëpo për vitin 2021 i kanë paraparë vetëm 32 mijë euro, para këto me të cilat mbetet vetëm sa për ta filluar. Duke pasur parasysh që nga viti i kaluar kjo qendër është rrënuar dhe komuna është e obliguar t’ua paguaj qiratë banorëve për çdo muaj dhe kur kihet parasysh që sipas këtij projekti edhe 3-4 vitet e ardhshme nuk mund të realizohet po i bie që kostoja e këtij projekti po del të jetë shumë e lartë pasi vetëm si ndërtim është 1 milion e 310 mijë  e lëre  më ku janë edhe pagesat e qirasë”, tha Balton Dërguti nga LDK-ja.

Në anën tjetër, drejtori i Urbanizmit në Ferizaj Lulzim Aliu, thotë se krahasuar me vlerën e tokës ku ishte i ndërtuar objekti i pensionistëve, e që tani i takon komunës,  shpenzimet e paguara për ta janë minore.

Një gjë duhet të kemi parasysh, atë tokë se kemi pasur, ajo tokë s’ka qenë e komunës, i kemi marrë nëse nuk gaboj 23 ari në qendër të qytetit që është një vlerë jashtëzakonisht e madhe që do të thotë se ka përfituar komuna, nuk është e rëndësishme me i matë tash sa shpenzime mujore jemi duke bërë për ta, për mu është e parëndësishme vlera që jemi duke e kompensuar banimin dhe aktivitetin e shoqatës karshi vendit që e kemi marrë, pasi me këtë vend që e kemi marrë kemi bërë zgjidhje të jashtëzakonshme për qytetin, një zgjidhje që  e kemi pasur synim nga fillimi“, tha Lulzim Aliu, drejtor i Urbanizmit.

Dërguti thotë se ky projekt ia ka rritur koston edhe projektit “Bashkimi i Qytetit”.

“Rrënimi i shtëpisë së pensionistëve është bërë para kohe për shkak se projekti i nënkalimit ka qenë mos me rrënu qendrën e pensionistëve mandej ai u rrënua dhe kësisoj ne po krijojmë një kosto të lartë. Edhe projektit milionësh të nënkalimit që nuk dihet sa është vlera e këtij projekti që pushteti është duke e mbajtur të fshehur këtë shumë dhe kështu paratë e taksapaguesve po shkojnë dëm derisa komuniteti ka shumë nevoja të tjera“, theksoi Dërguti.

“Kur me një projekt nuk përfshihen krejt pjesët e atij projekti është e drejtë ligjore me shpallë tender të ri, me plotësu atë tender, e dyta ka raste kur mundet me u ndryshu një projekt i tërë në të cilin projekt janë disa paramasa për punë të ndryshme të cilat me volum mundesh me i ndryshu gjatë projektit, pastaj me tender të ri kemi shpallur nënkalimin tek semaforat dhe nënkalimi i këmbësorëve tek trafo, pra pjesë që kanë pas me u bë me projektin e parë por që nuk kanë mundur me u mbulu me para janë shpallur tenderë të tjerë dhe këtu nuk ka asgjë në kundërshtim me ligjin”, tha Aliu.

Në vendin ku ndodhej objekti i Organizatës së Pensionistëve në rrugën “Ramadan Rexhepi” tashmë është ndërtuar një rrethrrotullim. Në të ardhmen komuna ka planifikuar t’i rrënojë edhe objektet e tjera publike që ndodhen në atë pjesë si Emërgjencën, Spitalin dhe QKMF-në,  siç është thënë,  me qëllim të ndërtimit të parkut të qytetit që lidhet me projektin “Bashkimi i Qytetit”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220