Paratë e gjetura afër Stacionit Policor në Ferizaj i kthehen pronarit

Janë të rrallë njerëzit që kur gjejnë para në rrugë i kthejnë ato tek pronarët. Mirëpo ka edhe nga ata që tregohen zemërmirë dhe nuk përfitojnë nga rasti.

Kështu u tregua studenti Blerton Sejdiu nga Nerodimja e Ferizajt, i cili muaj më parë afër Stacionit të Policisë në Ferizaj i kishte gjetur në rrugë rreth 300 euro, të cilat i pati dërguar në polici.

Policia e Ferizajt ishte vënë në kërkim të personit të cilit i kishin humbur paratë, ku përmes mediave pronari  i parave të humbura e kuptoi lajmin dhe sot në prani të zyrtarëve policor dhe të personit që i kishte gjetur ato, i mori paratë e tij.  Të riut që i gjeti paratë dhe i dorëzoi në polici iu nda një mirënjohje nga Policia e Ferizajt për gjestin e mirë.

“Afër Stacionit Policor kam hasur në disa monedha monetare dhe menjëherë kam lajmëruar institucionet përkatëse, por fatmirësisht policia arritën ta gjejnë personin e duhur. Ka qenë kohë me shi, mendova mos i kanë rënë një personi afër meje, por atij jo dhe menjëherë i solla në polici. Bëj apel tek të gjithë që të veprojnë kështu pasi është shembull i mirë”, tha Sejdiu.

 E, paratë  i kishin humbur Arton Muhaxherit nga fshati Dremjak i Ferizajt. Ai tregon se ishte mjaft i shqetësuar kur i kishin humbur paratë, pasi ato nuk ishin të tijat, por të kompanisë ku punon dhe me to do të kryente një pagesë.

“Më datën 29 shtator afër Stacionit Policor rreth orës 20:00 më kanë rënë të hollat, unë  e falënderoj shumë Blertonin dhe Policinë. U shqetësova shumë, kam dalë i kam kërku gjithkah, por më paskan pas rënë tek bankomati dhe fatmirësisht i paska gjetur Blertoni. Lajmin e pashë ne media, paratë kanë qenë të punës dhe me to kam pas me kry një pagesë. Porosia ime është me vepru sikur Blerton Sejdiu, me të vërtet është person i rrallë”, tha Muhaxheri.

Policia thotë se nuk e kishte të lehtë ta gjente pronarin e të hollave, meqë ato janë gjetur pa asnjë dokument.

Ne nuk kemi arritur ta identifikojmë personin, ka qenë e vështirë pasi kamerat e sigurisë nuk e kanë kapur personin që i kanë humbur paratë dhe pas shterrjes së të gjitha mundësive kemi kërkuar asistim edhe nga mediumet lokale dhe pas plasimit të lajmit në mediume ka ardhur deri tek identifikimi i personit dhe është vërtetuar, argumentuar se të hollat kanë qenë të tijat“, tha zëvendëskomandanti i Stacionit Policor në Ferizaj, Ismet Dervishi.

Gjatë takimit, Blertoni dhe Artoni u njoftuan se kishin afërsi familjare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220