Shoqata bamirëse “Bereqeti” ndihmon familjet në nevojë

Nesër me datë 13 prill fillon muaji i shenjtë i Ramazanit. E, për fillimin e muajit të Ramazanit, shoqata bamirëse “Bereqeti” ka shpërndarë ndihma për familjet në nevojë.

Sot paradite u dërguan 60 pako ushqimore dhe higjienike për 60 familje ferizajase në vlerë 50 euro.

Koordinatori i shoqatës bamirëse “Bereqeti”, Naim Rexhepi, tregon se pakot e planifikuara të dorëzohen sot janë nga një donator anonim.

“Ne e dimë se është vetëm një fillim i muajit të shenjtë të Ramazanit. Edhe gjatë muajit të Ramazanit ne prapë do të kthehemi tek ato familje që kanë nevojë, një herë apo dy herë, varet nga nevojat që ata kanë, ne nuk ndihmojmë vetëm me gjëra ushqimore e higjienike, por edhe me barna e gjëra të tjera, prandaj ka nevojë. Nganjëherë kthehemi tek familjet për t’iu ndihmuar atyre që kanë nevojë dhe t’iu dalim në ndihmë”, shtoi ai.

Rexhepi fton donatorët që t’i ndihmojnë familjet nevojtare.

“Ne edhe dje edhe pardje kemi ndarë ndihma për 60 apo 70 familje. Sot do të ndihmohen 60 familje me jetimë. Pasdite do të ndihmohen edhe rreth 30 familje me skamje sociale. Qe tre vjet jemi në këtë shoqatë dhe tani i dimë jo vetëm në qytet, por edhe në fshatra se ku gjenden nevojtarët. Ne ua dërgojmë në shtëpi për shkak se ata nuk kanë mundësi të vijnë këtu”, tha ai.

Vitin e kaluar nga kjo shoqatë u ndihmuan rreth katër mijë familje, ndërsa sivjet synim e kanë që të kalohet kjo shifër.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220