Në Gjykatën Themelore në Ferizaj sot nga ora 10:00 ishte planifikuar të mbahej seanca gjyqësore kundër D.L i akuzuar për veprën penale ndihmë në vrasje të rëndë.

I dyshuari D.L akuzohet për ndihmë në rastin e vrasjes dhe djegies së trupit të Shkodran Bytyqit nga Ferizaj.

Seanca e sotme nuk u mbajt për shkak se Prokuroria Themelore në Ferizaj nuk kishte dërguar prokuror për rastin në fjalë, me arsyetimin se në Departamentin e Krimeve të Rënda nuk ka numër të mjaftueshëm të prokurorëve.

Trupi gjyqësor vendosi që kjo seancë të mbahet më 28 qershor.

“Atëherë pasi që sot është 28 maj, po e lëmë më 28 qershor. Avokatë, a e keni këtë datë të lirë? Më 28 qershor, ora 10:00. Shpresoj që do të krijohen kushtet për me e mbajtë shqyrtimin gjyqësor. Nëse nuk krijohen do t’iu njoftojmë që mos me iu mundu” tha Sahit Krasniqi, kryetar i Trupit Gjykues.

E, avokati i familjes Bytyqi, Visar Musa tha se familja pret dënim meritor për të akuzuarin.

“Konsiderojmë se nga ky shqyrtim gjyqësor do të dalin rrethana dhe fakte të reja nga ky i akuzuar për këtë vepër penale. Familja është mjaft e indinjuar, konsiderojmë që sado pak të arrijmë një satisfaksion moral për shqiptimin e një denimi meritor për këtë të akuzuar”, tha ai.

Për këtë rast, Gjykata Themelore në Ferizaj e kishte dënuar me burgim të përjetshëm të akuzuarin kryesor Trimor Lalinovcin, por me vendim të Gjykatës së Apelit dënimi i tij u ul në 30 vjet burgim.

Aktualisht rasti i Trimor Lalinovcit është dërguar për shqyrtim në Gjykatën Supreme.

Të ngjashme

Të tjera