Droni i policisë i lë 20 ferizajas pa patentë shoferi

Në kuadër të fushatës për parandalimin e aksidenteve në trafik, ditë më parë, Policia e Kosovës ka filluar kontrollimin e komunikacionit nga ajri.
Per efektet e vëzhgimit me dron, zëdhënësi i Policisë në Ferizaj, Kanun Veseli tha se ato po vërehen menjëherë.

“Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj, që nga e hëna ka filluar me dronin të bëjë kontrollimin e komunikacionit nga kundërvajtësit e ndryshëm. Efektet janë që nga fillimi sepse u shtua kujdesi i ngasësve në komunikacion ngaqë ka qenë edhe publike kur ka fillu nga Prishtina edhe tek rajonet tjera.”
Veseli tutje tregon se nga fillimi i aktivitetit me dron janë ulur aksidentet, kurse janë shtuar tiketat e trafikut dhe konfiskimet e patent shoferëve.
“Nga e hëna veçse janë ulur edhe numri i aksidenteve, ku deri më tani janë 11 aksidente, gjashtë me lëndime trupore dhe pesë me dëme materiale. Janë shtuar edhe gjobat ku nga e hëdha deri dje janë shqiptuar 502 gjoba në komunikacion. Janë konfiskuar edhe 20 patentë shoferë nga drejtuesit që kanë shqiptuar kundërvajtje në vijë të plotë”.

Policia e Kosovës apelon tek qytetarët që të kenë kujdes në komunikacion rrugor dhe të respektohen shenjat e komunikacionit.