Festivali ndërkombëtar i filmit, FerFilm, po afrohet. Kanë mbetur më pak se dy javë prej fillimit të edicionit të 9-të të këtij festivali. Rreth aktivitetit dhe filmave të cilët do të jenë pjesëmarrës në këtë festival na tregon Sabri Pajaziti, Udhëheqës i Sektorit të Kulturës .

“Zakonisht muaji shtator është vetëm i identifikuar me festivalin e filmit. Këto dy vitet e fundit pandemia ka çrregulluar edhe kalendarin tonë, gjithsesi ne jemi përgatitur, qysh në muajin qershor është hapur mundësia e aplikimit për filma domethënë në platformën e ueb faqes të FerFilmit dhe tash jemi në proces të selektimit.”

Sabri Pajaziti – Udhëheqës i Sektorit të Kulturës
Sabri Pajaziti – Udhëheqës i Sektorit të Kulturës

Ky festival përmban filma të shkurtë. Janë 134 filma që kanë konkurruar, nga kategoritë e ndryshme, ku përfshihen filmat eksperimental, të animuar dhe dokumentar.

“Deri më tani festivali ka karakter të filmit të shkurtë, kanë aplikuar 134 filma të katër kategorive që nënkuptohet filmat eksperimental, filmat e animuar, filmat e luajtur dhe filmat dokumentar ku tani janë ne proces të selektimit, zakonisht festivalet e kanë një karakteristikë tjetër nuk është patjetër kinemaja për shkak se në shumë festivale Europiane shfaqen filmat pranë liqeneve pra në ambient të hapur, gjithsesi disa filma edhe ata të metrazhit të gjatë të cilët ne nuk i kemi në festival, por e kemi vetëm një  film mysafir të metrazhit të gjatë kanë disa kritere më të veçanta për shkak se kinemaja duhet me qenë sa më profesionale, meqë ne nuk kemi kinema profesionale Teatri Ardiana është gjithmonë nikoqir edhe i festivalit por edhe i shumë organizimeve të tjera.”

Sabri Pajaziti – Udhëheqës i Sektorit të Kulturës

Gjithashtu në këtë festival të filmit të shkurtër, do të marrë pjesë vetëm një film i metrazhit të gjatë i cili do të jetë mysafir në këtë festival ai titullohet “Luaneshat e Kodrës” nga regjisorja Luana Bajrami. Ndërsa në kuadër të gjitha këtyre aplikimeve janë afro 10 filma shqiptarë që kanë aplikuar nga Shqipëria dhe nga Kosova, por ende nuk dihet se cilët do të jenë pjesë e këtë festival.

Të ngjashme

Të tjera