Reformimi Demokratik për Ferizajn publikon platformën dhe listën e vet zgjedhore

Subjekti më i ri politik i Ferizajt,  Reformimi Demokratik për Ferizajn (RDF)  përmes rrjetit social Facebook bëri të ditur platformën e vet programore dhe listën e 11 kandidatëve që do të marrin pjesë në zgjedhjet lokale për asamblenë komunale të Ferizajt, pas certifikimit të tyre nga Komisioni Qendror Zgjedhor (KQZ).    

Lista e RDF përhet nga :

Gezim Haxhimusa

Nexhat Misini

Kaltrina Aliu

Muhamet Kurti

Besarta Shabani

Djellza Saliu

Besnik Ugzmajli

Mirlinda Shatrolli

Veranda Rexhepi

Amir Muhadini dhe

Agron Abazi.

Sa i përket platformës zgjedhore,  në komunikatën e RDF-së ndër të tjera thuhet:

“Ka kohë që në komunën tonë është ngulfatur demokracia, gjë e cila vërehet edhe në jetën e përditshme të institucioneve tona, të cilat kryesisht janë ndërtuar sipas logjikës së dëgjueshmërisë. Qeverisjet komunale janë shndërruar në instrumente, të cilat para së gjithash kanë shërbyer për grupe të caktuara të interesit, duke lënë  interesin  qytetar në rend  të dytë.  Në të kaluarën, e sidomos në përbërjen e fundit të Kuvendit Komunal, shumica e  këshilltarëve komunal me votën e tyre të  këmbyer për interesa  të ngushta, me vetëdije kanë votuar pro propozimeve të cilat më së paku kanë shkuar në interes të qytetarit.”

Dy nga themeluesit e RDF në foto: Nehat Mustafa (djathtas) dhe Gëzim Haxhimusa (në mes)

RDF është themeluar nga ish anëtarët e Kuvendit Komunal, Nehat Mustafa dhe Gëzim Haxhimusa, të cilët e braktisën grupin parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës në Ferizaj për të ngritur zërin e tyre si këshilltarë të pavarur. Gjatë mandatit të kaluar si kuvendtarë të Ferizajt, themeluesit e RDF shpesh kanë kritikuar ekzekutivin e kësaj komune  të udhëhequr nga kryetari aktual Agim Aliu (PDK), për shkelje të premtimeve zgjedhore dhe për keqmenaxhim të parasë publike.