“Terror e Dashuri” është romani më i ri i shkrimtarit ferizajas Shkelzen Marevci, i cili fitoi çmimin e dytë nga shtëpia botuese “Buzuku”, në Prishtinë.

Në roman, Marevci trajton temën e terrorizmit nga këndi i njohësit të çështjeve të sigurisë.

“Ky roman ngërthen në vetvete dashurinë e vërtetë dhe terrorin e vërtetë. Dashuria dhe terrori ndeshen mes vete kur personazhi kryesor merr vendim të gabueshëm ku e hedh veten në erë por e gjymton gruan dhe djalin e tij. Lexuesi në roman do të gjejë edhe emocionin  e fortë të dashurisë por edhe vuajtjet e shkaktuara nga terrori”.

Shkelzen Marevci – Shkrimtar

Marevci thotë se do ndihej i kënaqur nëse romani do të shpërndahej për shkak të porosisë që përçohet përmes tij.

“Me romanin kam deshtë me thanë porosi të mirë por edhe informacione për terrorizmin në përgjithësi dhe me u thanë që nëse ke vendos me kry këtë akt, atëherë askush nuk është i sigurt nga ti as familjarët e tu”.

Shkelzen Marevci – Shkrimtar

Ky roman, botuesit, fitoi këtë çmim për shkak të ngërthimit të psikologjisë dhe letërsisë.

“Është kënaqësi dhe satisfaksion. Romani ka marrë çmimin me trajtimin psikologjik të temës sepse jam mundu me përdorë psikologjinë me u thellu në mendjet e terroristëve dhe mendjet e viktimave të tyre”.

Shkelzen Marevci – Shkrimtar

Marevci, thotë se terrorizmi është më mirë të luftohet me masa parandaluese, sesa me masa represive.

Të ngjashme

Të tjera