Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka publikuar listën përfundimtare të votuesve që votojnë sot në zgjedhjet lokale 2021.

Sipas asaj liste saj, të drejtën e votës në zgjedhjet lokale e ushtrojnë 1 milion e 885 mijë e 448 shtetas, apo 90 mijë e 586 votues më shumë krahasur me zgjedhjet e parakohshme për Kuvendin e Kosovës që u mbajtën më 14 shkurt 2021.

Sipas KQZ-së, në këto zgjedhje marrin pjesë 41 mijë e 12 votues të rinj, të cilët do të votojnë për herë të parë, prej të cilëve 24 mijë e 697 kanë arritur moshën 18 vjeç pas datës 14 shkurt 2021.

Si votues të rinj, konsiderohen edhe 7 mijë e 378 votuesit të cilët janë pajisur me dokumente të Republikës së Kosovës pas zgjedhjeve të 14 shkurtit dhe që ishin larguar nga lista votuese sepse kanë pasur vetëm dokumente identifikimi të lëshuara nga UNMIK-u.

Ndërkaq, numri i qytetarëve me të drejtë vote jashtë vendit, të cilët kanë arritur të regjistrohen suksesshëm si votues jashtë Kosovës është: 15 mijë e 532 votues.

Në Ferizaj zyrtarisht të drejtë vote kanë 111 mijë e 990 votues, të cilët mund të votojnë në 44 qendra dhe 144 vendvotime.

Të ngjashme

Të tjera